Πρόεδρος ΕΟΚ:Ο Γιάννης Σγουρόςεξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Live Sport», ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να «κατέβει» στις εκλογές της ΕΟΚ, έχοντας μάλιστα δεχτεί σχετικές κρούσεις από αρκετούς παράγοντες του μπάσκετ.

Όπως τονίζεται, στόχος του δεν είναι αποκλειστικά η θέση του Προέδρου, αλλά ακόμα και η συμμετοχή σε ένα ευρύτερο σχήμα. Θυμίζουμε πως πρόθεση για υποψηφιότητα στις εκλογές έχουν δηλώσει επίσης οι Βαγγέλης Λιόλιος και Παναγιώτης Φασούλας.

Ποιος είναι ο Γιάννης Σγουρός

Γεννήθηκε στηνΘεσσαλονίκητο 1952. Από το 1964, ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ομάδα καλαθοσφαίρισης τουΈσπερου Θεσσαλονίκης. Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1970, μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου προσλαμβάνεται αρχικά ως κλητήρας στον τραπεζικό ομίλο τηςAlpha Τράπεζα Πίστεως, όπου στην συνέχεια αναδεικνύεται ως ανώτερο στέλεχος της τράπεζας. Παράλληλα, υπήρξε αθλητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης από το 1971 έως το 1980 στοΜίλωνα Νέας Σμύρνηςπου αγωνιζόταν στηνΑ2 Εθνικήκατηγορία, ενώ από το 1972 ως το 1981 υπήρξε προπονητής των παιδικών και εφηβικών τμημάτων και έπειτα την αγωνιστική περίοδο 1971 με 1971, προπονητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης των ανδρών. Τον επόμενο χρόνο, ανέλαβε την προεδρία του αθλητικού συλλόγου, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1996. Από 1984 έως το 1996, υπήρξε παράλληλα πρόεδρος τηςΕλληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών(ΕΟΑΒ). Το 1987, υπήρξε πρώτος αντιπρόεδρος τηςΕυρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ενώ τον επόμενο χρόνο ανέλαβε την αντίστοιχη θέση στηνΠαγκόσμια Ομοσπονδία.

Πολιτική σταδιοδρομία

Η ενεργή ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, σταματά όταν αναλαμβάνει από τις 23 Οκτωβρίου 1996 γενικός γραμματέας Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα με την θέση του παράγοντα στις ομοσπονδίες άρσης βαρών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, συμμετείχε στην επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1996 έως το 1997, υπήρξε ταυτόχρονα μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1996, και έπειτα μέλος της οργανωτικής επιτροπής από το 1998 έως το 2001. Στην θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού παρέμεινε έως το 2001. Το 2002, εκλέγεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές νομάρχης Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την κατάργηση της νομαρχίας με την εφαρμογή της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου Καλλικράτης το 2010. Το 2009, ανακηρύχθηκε ισόβιος γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, υπήρξε υποψήφιος περιφερειάρχης της Αττικής με τη στήριξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) με το οποίο και εκλέχθηκε ως ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις