Ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα, 15 χρόνια μετά την άφιξη του στην Ελλάδα, τόνισε πως ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, χάρη στον Ριβάλντο.Έχοντας αποσυρθεί από τη δράση το 2015, ο Αφρικανός μίλησε για την παρουσία του στη Μπαρτσελόνα και μέχρι σήμερα υποστηρίζει πως δεν έχει καταλάβει τον λόγο που δεν του έδωσαν ποτέ την ευκαιρία να παίξει με την πρώτη ομάδα των "μπλαουγκράνα". Στη συνέντευξη που έδωσε έκανε αναφορά στο πώς έφτασε στη χώρα μας:

"Στην Ουκρανία ήταν μια τρέλα. Είχα κάποιες προτάσεις από τη Γαλλία μέσω του μάνατζέρ μου όταν έφυγα από τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ήμουν χαρούμενος μαζί τους. Έτσι, πήγα στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Μετά στον Ολυμπιακό. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς από τη Μπαρτσελόνα έφτασα να παίξω στην Ουκρανία.

Ο Ολυμπιακός με κάλεσε στο τουρνουά προετοιμασίας στη Βαλένθια. Ο Ριβάλντο ήταν ήδη εκεί και είπε στην ομάδα: «Είναι φοβερός παίκτης. Κλείστε τον, κλείστε τον». Πήγα εκεί. Το ματς με τη Βαλένθια ήταν στο 101΄και μπήκα για 15 λεπτά. Έκανε ντρίμπλα, πέρασα τον τερματοφύλακα και έβαλα γκολ. Την επόμενη μέρα χάσαμε 3-2 από την Ουντινέζε, έβαλα δύο γκολ και με απέκτησαν". Ο ύψους 1.66 Μπαμπαγκίντα θεωρεί πως στον Ολυμπιακό πέτυχε μαζί με τον Ριβάλντο: "Πάντα πίστευα ότι με το στυλ του ποδοσφαίρου μου, είχα ανάγκη να βρίσκονται δίπλα μου πολύ καλοί παίκτες. Δεν είναι εύκολο όταν φεύγεις από τη Μπαρτσελόνα. Δεν μπορείς να βρεις παίκτες του ίδιου επιπέδου".