Προπονήσεις ποδοσφαίρου: Οι ομάδες της Superleague αναμένουν την προσεχή Πέμπτη τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη,ούτως ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν χθες (28/4), τα προπονητικά κέντρα των συλλόγων παραμένουν κλειστά, αφού την προσεχή Δευτέρα (4/5) θα ανοίξουν μόνο οι αθλητικοί χώροι που θα εξυπηρετούν ατομικές προπονήσεις.

Η Superleague μέσω του προέδρου της Μηνά Λυσάνδρου κατέθεσε αίτημα να ξεκλειδώσει το λουκέτο των προπονητικών κέντρων, δεδομένου ότι οι πρώτες προπονήσεις θα διεξάγονταν ούτως ή άλλως με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Είναι βέβαιο πως καμία από τις ομάδες της Λίγκας δεν θα έμπαινε απευθείας σε κανονικό πρόγραμμα και λόγω κορονοϊού αλλά και λόγω της πολύ μακράς αποχής των παικτών που θα “αγγίξει” τους δύο μήνες. Όποτε κι αν επιστρέψουν οι ομάδες, στο πρώτο στάδιο οι προπονήσεις θα είναι εστιασμένες στη φυσική κατάσταση και θα γίνονται σε μικρά γκρουπ, συνεπώς δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές από τις αντίστοιχες των αθλητών του στίβου ή των υπόλοιπων ατομικών αθλημάτων. Άλλωστε, τα πρωτόκολλα σε όλες τις χώρες που ξεκίνησαν ποδοσφαιρικές προπονήσεις, προβλέπουν ατομικές σε μικρές ομάδες και μετά από λίγο καιρό θα αρχίσουν οι επαφές.

Η επιτροπή του υπουργείου επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα, το οποίο θα απαντηθεί εκ των πραγμάτων την Πέμπτη (30/4) στην παρουσίαση του πλάνου επιστροφής στην αθλητική κανονικότητα από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις