Το flash.gr σας είχε ενημερώσει από τις 21 Νοεμβρίου για την τραγική οικονομική κατάσταση που διανύει η Φενέρμπαχτσε. Μετέπειτα, όλα τα ελληνικά μέσα αναμετέδωσαν την είδηση, η οποία προκάλεσε αίσθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Βρισκόμαστε, σχεδόν 6 μήνες μετά και η Φενέρ δείχνει να μην μπορεί να ορθοποδήσει. Μπορεί να επιδιώκει την παραμονή του «Ζοτς», αλλά μόνο υπέρ της δεν είναι τα δεδομένα. Ο Αλί Κοτς διαθέτει την οικονομική δύναμη να διατηρήσει την ομάδα του στο top επίπεδο, όμως τα στοιχεία για το τμήμα μπάσκετ παραμένουν… σκοτεινά.

Δημοσίευμα του έγκριτου ρεπόρτερ, Σερκάν Χαμζάογλου, κάνει λόγο για «φωνές» των ξένων παικτών της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι απαιτούν να πληρωθούν. Μάλιστα, στο κείμενό του σημειώνεται πως οι Τούρκοι παίκτες, όπως ο αρχηγός, Μελίχ Μαχμούτογλου, ήταν αντίθετοι με αυτή την «εξέγερση». Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνεται και από άλλα τουρκικά media, που τις τελευταίες ώρες «παίζουν» το συγκεκριμένο θέμα. Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, μιλάμε για «εμφύλιο» στις τάξεις της τουρκικής ομάδας, όπου έχουν ξεσπάσει αρκετές εσωτερικές κόντρες ανάμεσα στους Τούρκους προπονητές και παίκτες με τους ξένους.

Η πανδημία δυσχεραίνει κι άλλο την κατάσταση στην Φενέρ

Ταυτόχρονα, ο Χαμζάογλου σε αποκαλυπτικό άρθρο του στο «skor.sozcu.com.tr» τονίζει μεταξύ άλλων πως θα ζητηθούν σοβαρές μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ και το μπάτζετ αναμένεται να πέσει αισθητά σε πιο λογικά νούμερα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η Φενέρ θα πάψει να είναι ανταγωνιστική, αλλά σίγουρα δεν θα έχει την δυνατότητα να παρέχει τόσο πλουσιοπάροχα συμβόλαια σε όποιον επιθυμεί.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Φενέρμπαχτσε διαθέτει στις τάξεις της παίκτες με υψηλές αποδοχές, όπως οι Γιαν Βέσελι, Νάντο ντε Κολό, Κώστας Σλούκας και Τζίτζι Ντατόμε, οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο και για την νέα σεζόν. Επομένως, είναι και οι πιο «φευγάτοι» με όλες τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις