Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ και νυν της Αλ Χιλάλ, μίλησε για την καθημερινότητα του στο Ριάντ μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και πώς το ποδόσφαιρο παραμένει σε δεύτερη μοίρα στη Σαουδική Αραβία.

«Κατοικούμε σε ένα συγκρότημα με βίλες. Μπορείς να περπατήσεις ελεύθερα εκτός εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί. Προσπαθούσα να αθλούμαι, ενώ έμεινα στο σπίτι περνώντας πολύ χρόνο με την σύζυγο μου. Δεν επέστρεψα στη Ρουμανία γιατί δεν γνώριζα αρχικά πως ήταν η καραντίνα που είχε επιβληθεί. Σκέφτηκα πως αντί να εγκλωβιστώ κάπου για δύο εβδομάδες ή να μείνω σε ένα ξενοδοχείο πως ήταν καλύτερο να καθίσω σπίτι μου, όπου έχω όλες τις ανέσεις. Δεν ήξερα πως θα βγω από την χώρα, υπήρχε πανικός αρχικά», σημείωσε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Σχετικά με τα 80.185 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε πως: «Για αυτό υπάρχουν περιορισμοί, κανείς δεν παίζει. Υπάρχουν ακόμα μέρες που δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου για συγκεκριμένο διάστημα. Από την 1η Ιουνίου θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων και θα πραγματοποιούνται εγχώριες πτήσεις. Οι διεθνείς θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου. Η θερμοκρασία στη Σαουδική Αραβία αυτή την εποχή κυμαίνεται από 38-40 βαθμούς Κελσίου».

Αναφορικά με το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, σημείωσε: «Υπάρχουν διάφορες σκέψεις σε ότι αφορά τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Είτε αυτό να συμβεί από την 1η Αυγούστου ή από τις 20 Αυγούστου. Στις 15 Ιουνίου θα αποφασιστεί κάτω από ποιες συνθήκες θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά και το ασιατικό Champions League. Μέχρι τώρα προετοιμάζω διάφορες ποδοσφαιρικές στρατηγικές, ενώ βρίσκομαι σε επαφές με τους ποδοσφαιριστές».