Μετά την επιστολή που έστειλε ο Αλαφούζος στον Γιώργο Δώνη, ο Έλληνας τεχνικός πρέπει να θεωρείται παρελθόν από την τεχνική ηγεσία μετά τα πλει οφ. Ωστόσο, ο 50χρονος προπονητής φαίνεται πως έχει πέραση και ομάδες που τον περιμένουν στην… γωνία. Μία από αυτές είναι η Σταντάρ Λιέγης, η οποία έχει εκδηλώσει την πρόθεση της για να συνεργαστεί με τον έμπειρο προπονητή και βρίσκεται στη λίστα των υποψήφιων τεχνικών, μαζί με τους Λάζλο Μπόλονι και Κριστιάν Πανούτσι. Να σημειωθεί πως ο βέλγικος σύλλογος αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατάφερε να πάρει άδεια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα την οικονομική βοήθεια των πρώην παικτών της, Φελαϊνί και Βίτσελ για να “ξελασπώσει”.

Βέβαια, η Σταντάρ Λιέγης δεν «παίζει» μόνη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, και η Σερκλ Μπριζ, έχει ως πρώτο στόχο τον Γιώργο Δώνη και η επιθυμία του βελγικού κλαμπ είναι ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού να αναλάβει το αγωνιστικό πλάνο που έχουν στο μυαλό τους για την “αναγέννηση” του συλλόγου και την επαναφορά του στον… αφρό του βέλγικου πρωταθλήματος. Μάλιστα η Σερκλ Μπριζ είναι ενισχυμένη στα ταμεία της μετά την εξαγορά της από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Dimitry Rybolovlev.

Τι ειπώθηκε ανάμεσα Αλαφούζο και Δώνη

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ήρθε σε απευθείας επαφή με τον Γιώργο Δώνη προκειμένου να τα βρουν οι δύο πλευρές, ούτως ώστε μην οδηγηθούν στα… άκρα, αλλά και για να παραμείνει ο Έλληνας τεχνικός στον πάγκο του τριφυλλιού στη διαδικασία των πλέι οφ. Το τέλος φαίνεται να είναι οριστικό, αλλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο 50χρονος προπονητής δείχνουν τις τελευταίες ώρες διάθεση για «βελούδινο διαζύγιο».

Συγκεκριμένα, άνθρωπος του Αλαφούζου ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δώνη και του μετέφερε ότι η διάθεση του συλλόγου είναι να του δώσει όλο το ποσό που δικαιούται ως αποζημίωση αυτός και οι συνεργάτες του, τονίζοντας ότι είναι προτιμότερο για όλους και πάνω απ’ όλα για τον Παναθηναϊκό να πέσουν οι τόνοι, κάτι στο οποίο συμφώνησε απόλυτα ο Ελληνας τεχνικός.

Ειπώθηκε μάλιστα από τον Δώνη ότι ουδέποτε ο ίδιος έβλεπε το τριφύλλι ως μία αμιγώς επαγγελματική εργασία και γενικώς εμφανίστηκε απόλυτα διαλλακτικός στον άμεσο συνεργάτη του Αλαφούζου. Οι δύο πλευρές προβλέπεται να έχουν και νέα επαφή για να βρουν συγκεκριμένη φόρμουλα συμφωνίας για τον τρόπο καταβολής της αποζημίωσης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αλλαγή δεδομένων στη διαδικασία αυτή καθεαυτή, τότε ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τη διαδικασία των πλέι οφ με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του, γεγονός για το οποίο συνηγορούν πλέον όλα τα δεδομένα μετά τη συγκεκριμένη επαφή.