Ο 28χρονος Έλληνας αμυντικός, Κυριάκος Παπαδόπουλος μένει ελεύθερος από το Αμβούργο και ήδη προπονείται με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, στο Κορωπί μετέβη από το περασμένο Σάββατο (30/5) και αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Δώνης ήθελε να τον έχει στο ρόστερ του. Έβλεπε προοπτική στην περίπτωση του, ανεξαρτήτως που ο Έλληνας τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν σύντομα.

Όπως είναι λογικό, η παρουσία του Έλληνα αμυντικού συζητήθηκε αρκετά από την διοίκηση, τον Τσάβι Ρόκα και το τεχνικό επιτελείο. Είχαν συμφωνήσει να τον τσεκάρουν έχοντας στο βάθος του μυαλού τους ακόμη και τη μεταγραφή του.

Για την αγωνιστική του αξία του δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Ωστόσο, το ζήτημα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο είναι το χρονικό τραυματισμών που έχει αυτά τα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει ανοικτή πρόταση στον Κυριάκο Παπαδόπουλο ακόμη και για μονοετές συμβόλαιο ύψους 200.000 ευρώ, ενώ του έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα χρήματα κι ότι θα ήθελε να τον έχει στην ομάδα για να τον βοηθήσει να κάνει κι αυτός ένα restart στην καριέρα του. Εδώ μπαίνει η παράμετρος του παίκτη.

Οι πρώτες εντυπώσεις του Κυριάκου στο Κορωπί

Ο διεθνής αμυντικός είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που έχει βρει στο Κορωπί – τα πηγαίνει τα εξαιρετικά στις προπονήσεις συμμετέχοντας μέχρι και στο διπλό – γιατί πέρα από το καλό κλίμα και το γεγονός ότι ευχαριστιέται την προπόνηση έχει εντυπωσιαστεί από τη δουλειά των φυσιοθεραπευτών της ομάδας.

Είναι, εξάλλου, πολύ σημαντικό ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί είναι και το κέντρο αποκατάστασης Φιλοκτήτης, στο οποίο εργάζεται ένας προσωπικός γιατρός που τον έχει βοηθήσει πολύ στο κομμάτι των τραυματισμών.

Όπως έλεγε μάλιστα σε δικούς του ανθρώπους είναι η πρώτη φορά που συναντά φυσιοθεραπευτές τέτοιου επιπέδου που μπορούν να του εξηγούν τα πάντα και να είναι δίπλα του κάθε λεπτό. Η αλήθεια είναι ότι όντως η πρόταση φαντάζει πολύ μικρή, αλλά από την άλλη κατανοεί ότι είναι μια φάση που έχει βγάλει χρήματα από το ποδόσφαιρο και θα πρέπει να επαναφέρει σε μια σειρά την καριέρα του.

Γι’ αυτό και το σκέφτεται. Δεν έχει απαντήσει ακόμη στην ανοικτή πρόταση του Παναθηναϊκού. Στο τριφύλλι γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, αλλά είναι μια επιλογή χαμηλού ρίσκου από την οποία μπορούν να βγουν όλοι κερδισμένοι.