Σοκ στο παγκόσμιο πόλο, και στον χώρο του αθλητισμού έχει προκαλέσει η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ένας θρύλος του αθλήματος, ο Τίμπορ Μπένεντεκ, σε ηλικία μόλις 48 ετών, όπως έκανε γνωστό η ουγγρική ομοσπονδία υδατοσφαίρισης, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο γεγονός που αποδεικνύει ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει είναι ότι πριν ένα μήνα, ο αθλητής αποφάσισε να αποχωρήσει από οποιαδήποτε επαγγελματική ενασχόληση με το πόλο. Ο πρώην προπονητής της Ούιπεστ και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουγγαρίας, είχε πει πως ήταν μια προσωπική απόφαση και πως πλέον θα παραμείνει στο χώρο ως απλός φίλαθλος της εθνικής ομάδας, ευχαριστώντας και τους συνεργάτες του.

Ο 48χρονος Ούγγρος πολίστας, ο οποίος είχε κατακτήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο τρεις φορές : το 2000 στο Σίδνεϊ, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, καθώς επίσης τέσσερα μετάλλια (ένα χρυσό, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο) σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, επτά μετάλλια (ένα χρυσό, τρία ασημένια και τρία χάλκινα) σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά,  ένα ασημένιο, ένα χάλκινο) σε World League και άλλα τέσσερα (ένα χρυσό, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο) σε Παγκόσμια Κύπελλα. Σε συλλογικό επίπεδο, ο Μπένεντεκ αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης (τέσσερις με την Προ Ρέκο και μία με την Ουίπεστ), κατέκτησε ισάριθμα Σούπερ Καπ και ένα LEN Trophy, καθώς και αρκετά πρωταθλήματα σε Ουγγαρία και Ιταλία. Αγωνίστηκε επίσης στη Ρόμα και στη Χόνβεντ.

Στα τέλη του 2012, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ουγγαρίας, που είχε αποτύχει στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, και μέσα σε λίγους μήνες την οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης (2013). Παρέμεινε στο πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού ως το 2016, κατακτώντας επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2014, αλλά αποχώρησε μετά την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Είχε τιμηθεί με το βραβείο του καλύτερου Ούγγρου πολίστα τέσσερις φορές στην τεράστια καριέρα του. Το 2015 έγινε μέλος του Hall of Fame του υγρού στίβου.