Ουδείς γνωρίζει πόσες ομάδες θα έχει την επόμενη αγωνιστική σεζόν η Basket League. Τελικά κανείς δε γνωρίζει και «ποιες» θα είναι αυτές καθώς ο Κωστής Ζομπανάκης, όχι με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη του Ρεθύμνου αλλά με του Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού κι Ανάπτυξης, έχει σκοπό να ταράξει τα νερά και να αλλάξει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού κι Ανάπτυξης, Κωστής Ζομπανάκης έχει πάρει την πρωτοβουλία να πετύχει τη σύγκλιση με τον Ολυμπιακό, ούτως ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να αγωνιστούν στην Basket League. Ο Ζομπανάκης θεωρεί πως το ελληνικό πρωτάθλημα για να γίνει καλό θα πρέπει αρχικά να έχει κανόνες και στη συνέχεια να διαθέτει και να έχει τη λογική ότι δεν περισσεύει κανείς. Ότι όποια ομάδα μπορεί να αγωνιστεί και ταυτόχρονα κάνει καλό στο brand που ονομάζεται «Basket League» θα πρέπει να είναι παρούσα!

Με αφορμή αυτή την νοοτροπία που σας προαναφέραμε, στο εν λόγω πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοβουλία του για τον Ολυμπιακό. Και όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Κρητικός παράγοντας έχει σκοπό να το… περάσει πάση θυσία. Ουσιαστικά, ο ίδιος αναμένεται να καταστήσει σαφές και δημόσια πως επιθυμεί την διεξαγωγή ενός αξιόλογου και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει τους πάντες.

Τι απομένει για να γίνει αυτό; Να ξεπεραστούν μικροεγωισμοί περισσότερο στο επικοινωνιακό πεδίο. Διότι αυτή τη στιγμή και οι δύο πλευρές θέλουν να φαίνονται ως… κερδισμένες. Ο Ολυμπιακός έχει τη λογική ότι «το πρωτάθλημα δεν έχει την ίδια αξία χωρίς αυτόν». Οι άλλες ομάδες από την άλλη θεωρούν πως «το πρωτάθλημα μπορεί να είναι σε υψηλό επίπεδο και χωρίς τον Ολυμπιακό».

Μόνο που απαραιτήτως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να ξεπεράσουν αυτές τις ιστορίες. Ουσιαστικά, θα πρέπει να βάλουν τα πράγματα κάτω- εφόσον πραγματικά επιθυμούν να φτιάξουν το προϊόν και να δουν τι μπορούν να κάνουν. Πάντως, όπως προαναφέραμε, μην… κλείνει κανένας ακόμη το θέμα του Ολυμπιακού στην Α1. 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις