Οι Πειραιώτες θεωρούν πως η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του ιστορικού αθηναϊκού γηπέδου δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα και το επίπεδο του αγώνα, που κρίνει τον δεύτερο εγχώριο τίτλο. Ο Πέδρο Μαρτίνς ρωτήθηκε από τη Nova σχετικά και συντάχθηκε με αυτή την άποψη, ότι δηλαδή το γήπεδο δεν βρίσκεται στο επίπεδο που επιτάσσει ένας τελικός Κυπέλλου.

«Δεν είχα την ευκαιρία ως τώρα να επισκεφθώ τη Ριζούπολη, αλλά θέλω να επισκεφθώ το γήπεδο μόνος μου για να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ομως οι πληροφορίες που έχω είναι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Με όλον τον σεβασμό στον γηπεδούχο νομίζω πως είναι πραγματικά άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ υπάρχουν καλύτερα γήπεδα. Είτε το Καραϊσκάκη είτε το ΟΑΚΑ, είτε άλλα γήπεδα στα οποία μπορεί να διεξαχθεί ο τελικός. Ο τελικός του Κυπέλλου πρέπει να είναι διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν έχει φροντίσει να βρει έναν καλύτερο αγωνιστικό χώρο για να διαφημιστεί αυτός ο τελικός. Γενικότερα ένα καλύτερο γήπεδο που να παρέχει τις καλύτερες συνθήκες στις δύο ομάδες ώστε να προσφέρουν το καλύτερο θέαμα και αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων ο Μαρτίνς.

Έστειλε επιστολή ο Ολυμπιακός στην UEFA για τη Ριζούπολη

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μέχρι την UEFA το θέμα της έδρας του τελικού του Κυπέλλου. Οι Πειραιώτες απέστειλαν επιστολή στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ζητώντας να γίνει αλλού η αναμέτρηση τους με την ΑΕΚ, και επισημαίνουν ότι «παραβιάζονται οι διατάξεις της προκήρυξης του θεσμού».

Τονίζουν ότι είναι ένα γήπεδο που έχει δηλωθεί από τους «κιτρινόμαυρους» ως εναλλακτική έδρα του στον ίδιο θεσμό και πως είναι επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους, ενώ επιβεβαιώνουν ότι θα κινηθούν νομικά.

Ολυμπιακός: Έστειλε επιστολή στην UEFA για τη Ριζούπολη

Αναλυτικά η ενημέρωση του Ολυμπιακού

* Επιστολή απέστειλε ο Ολυμπιακός στην UEFA για το θέμα του ορισμού του γηπέδου της Ριζούπολης ως έδρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στην επιστολή αναδεικνύει τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο γήπεδο είναι εντελώς ακατάλληλο:

1. Είναι ένα γήπεδο που έχει δηλωθεί από την AEK και στο κύπελλο, ως εναλλακτική έδρα του ΟΑΚΑ.

Το χρησιμοποίησε μία φορά στο πρωτάθλημα (7η αγωνιστική, 20.10.2019, ΑΕΚ – Βόλος ). Επομένως ο ορισμός της Ριζούπολης παραβιάζει τις διατάξεις της Προκήρυξης του Κυπέλλου σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου που ορίζει ότι το γήπεδο πρέπει να είναι ουδέτερο, δηλαδή δεν αποτελεί έδρα καμίας από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν

2. Είναι ένα γήπεδο όπου αγωνίζεται ομάδα της 2ης κατηγορίας και είναι τελείως κλειστό από τον περασμένο Μάρτιο, όταν διεκόπη η δράση λόγω της πανδημίας COVID – 19 (στην πραγματικότητα ο τελευταίος αγώνας που διεξήχθη εκεί ήταν στις 9 Μαρτίου 2020).
Το ίδιο το γήπεδο αποτελεί κίνδυνο για όλους τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους. Για να μπορέσει να έρθει ακόμη και στα χαμηλότερα πρότυπα που απαιτούνται για τον τελικό, θα απαιτηθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που σίγουρα δεν θα πληρώσει o Aπόλλων, αλλά η ΕΠΟ των πολλών και σημαντικών οικονομικών προβλημάτων.

Οι πόροι του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα σπαταληθούν εντελώς μάταια, όταν αυτό θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί επιλέγοντας ένα από τα άλλα διαθέσιμα γήπεδα ποδοσφαίρου τα οποία είναι υψηλότερης ποιότητας.
3. Σε αντίθεση με άλλα γήπεδα που βρίσκονται στην Αθήνα (όπως για παράδειγμα είναι το στάδιο του Ατρόμητου ή του Πανιώνιου), της Ριζούπολης δεν είναι πιστοποιημένο για αγώνες UEFA Competition, όπως ισχυρίστηκε ψευδώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ακόμη και η Ελληνική Αστυνομία έχει διευκρινίσει επισήμως στην ΕΠΟ ότι υπάρχουν πιο κατάλληλες και ασφαλέστερες εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή για αγώνες Super League 1 και ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διοργάνωση του τελικού.

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά, ενώ ζήτησε από την UEFA και την Επιτροπή Παρακολούθησης, ως εποπτική αρχή της ΕΠΟ να επικοινωνήσει άμεσα μαζί της προκειμένου να αλλάξει το γήπεδο του τελικού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις