Σαντ Ρος:  Ο Κουβανός άσος βρίσκεται προ των πυλών του ΟΑΚΑ και οι πράσινοι λίγο πριν από μια σημαντική κίνηση. Ο παίκτης την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ΑΕΚ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Το τριφύλλι εργάστηκε πάνω την υπόθεση του Κουβανού άσου εδώ και αρκετό καιρό, με απόλυτη μυστικότητα. Ο παίκτης από την πλευρά του ήθελε να αγωνιστεί στην Euroleague και τη νέα σεζόν, όμως έβλεπε πως στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα είχε πολύ χρόνο συμμετοχής.

Ο Σαντ Ρος ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. Το γεγονός, άλλωστε πως έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στη χώρα μας, με τη φανέλα της ΑΕΚ, ήταν και αυτό που συνετέλεσε αποφασιστικά στο να πάρει το πρωί της Κυριακής την απόφαση και να αποδεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Το συμβόλαιο του Κουβανού άσου με την ρωσική ομάδα λύθηκε και πό τη στιγμή λοιπόν  που αποδεσμεύτηκε άνοιξε και ο δρόμος για να πραγματοποιηθεί το deal, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.


Ο Παναθηναϊκός δυναμώνει την περιφέρειά του, με τον Σαντ Ρος  δίπλα σε τρεις καλούς δημιουργούς και εκτελεστές (Νέντοβιτς, Φόστερ και εφόσον εφόσον έρθει και Λαπροβίτολα). Ο Kουβανός είναι επίσης και πολύ καλός αμυντικός