Αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών είναι το αντικείμενο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει από νωρίς φέτος και λόγω της πανδημίας που έφερε τα πάνω κάτω. Σήμερα (27/7) η ΕΠΟ καλείται να να πάρει μια απόφαση για το πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η απόφαση της ΕΠΟ να προβιβαστούν στις επαγγελματικές κατηγορίες και οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής, δημιούργησε ένα τετελεσμένο, ενώ ακολούθησε η απόφαση να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Football League. Ετσι, αυτόματα αυξήθηκαν οι ομάδες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τη νέα σεζόν, αναγκάζοντας όλες τις διοργανώτριες αρχές να σκεφτούν το δικό τους σενάριο αναδιάρθωσης.

Οι προτάσεις αναδιάρθρωσης από Γ’ Εθνική και Ένωση SL 2-FL

Η πρώτη πρόταση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών ήρθε από τις οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, η οποία εστάλη στην ΕΠΟ και στους υπόλοιπους φορείς. Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη περιλαμβάνει Super League 16 ομάδων, όπου δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι 2 πρώτες από τη Super League 2. Οι υπόλοιπες 32 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους για τη Β’ Εθνική και θα καταργηθεί η τρίτη επαγγελματική κατηγορία.

Η Ένωση Super League 2-Football League κατέληξε σε μια διαφορετική πρόταση, με μια Super League 18 ομάδων, μια Super League 2 16 ομάδων και μια Football League 14 ομάδων.

Τι προτείνουν οι μεγάλοι της  Super League

Η Super League δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τα σενάρια αναδιάρθρωσης, καθώς μόνο ο Παναιτωλικός έθεσε κάποια στιγμή το θέμα του μπαράζ, ωστόσο εκκρεμούσε η προσφυγή του Λεβαδειακού κατά της απόφασης της Ένωσης SL2-FL για τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Αρκετές ΠΑΕ  θα προτιμούσαν να μην γίνει αύξηση ομάδων στην κατηγορία, μιας και η Nova έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της και εμμέσως έχει μιλήσει για μείωση των συμβολαίων. Πάντως η Super League θα πρέπει να λάβει μια απόφαση, καθώς υπάρχει το ζήτημα του μπαράζ.

Σύμφωνα πάντως με την προκήρυξη η 13η ομάδα της SL θα έπαιζε αγώνα μπαράζ με τη δευτεραθλήτρια της SL2. Ωστόσο το πρωτάθλημα της Super League 2 διακόπηκε και ο δεύτερος Απόλλων Σμύρνης δεν πρόκειται να αγωνιστεί μετά από τέσσερις μήνες απέναντι στην Ξάνθη.

Παραμονή μέσω αναδιάρθρωσης ή μπαράζ για την Ξάνθη; Ο πιθανός αντίπαλος Απόλλωνας Σμύρνης πάντως έχει να… παίξει μπάλα 4 μήνες

Για να υπάρξει απόφαση για αλλαγή της προκήρυξης της Super League, θα πρέπει να συναινέσουν τα τρία τέταρτα των ομάδων. Σε κάθε περίπτωση, η Λίγκα θα κληθεί να πάρει μια απόφαση σήμερα.

Μάλιστα, σε ενδεχόμενη αύξηση ομάδων, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κρατήσει στην κατηγορία τον Πανιώνιο, ή θα προβιβάσει περισσότερες ομάδες από τη Super League 2.

Με δεδομένο ότι η σέντρα της Super League έχει οριστεί για τις 12/9, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη καθυστερήση, καθώς οι ομάδες της Super League 2 και Football League πρέπει να γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν για να κάνουν τον σχεδιασμό τους. Οπότε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (27/7), που έπεται αυτής της Super League, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συζητήσει και θα αποφασίσει για την αναδιάρθρωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις