Ηγερμανική εταιρία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών είχε πληροφορήσει ότι το μεγάλο δώρο του νικητή θα ήταν μια συλλεκτική Μ4, με την οποία θα έφευγε στο τέλος ο νικητής!

Στο ξεκίνημα του Αγώνα ο Ζοάν Μιρ με την Σουζούκι πήρε την πρωτοπορία από τον Τζακ Μίλερ και την Ντουκάτι και με καθαρό δρόμο μπροστά του μπορούσε να διαλέξει τις γραμμές που του έδιναν γρήγορους γύρους και κατάφερε σταδιακά να κτίσει μια διαφορά 2.4” από τους Νακαγκάμι και Μίλερ που έδινα μάχες με αλληλοπροσπεράσματα για τη 2η θέση. Όμως ο Μάβερικ Βινιάλες που αντιμετώπιζε προβλήματα στα φρένα του με την Γιαμάχα, αναγκάστηκε να πηδήξει από τη μοτοσυκλέτα του με πάνω από 200χλμ/ώρα, όταν δεν κατάφερε να φρενάρει στην 1η στροφή της πίστας και η μοτοσυκλέτα του συνεχίζοντας ευθεία διέλυσε τον προστατευτικό αερόσακο της πίστας και πήρε φωτιά, αναγκάζοντας τους οργανωτές να διακόψουν τον Αγώνα.

Σύμφωνα με το πλήρες ρεπορτάζ του mgp.gr στη 2η εκκίνηση, ο Τζακ Μίλερ πέρασε μπροστά και ο Μιρ έχασε σταδιακά θέσεις υποχωρώντας στην 4η. Ο Τάκα Νακαγκάμι με τη Χόντα του, επίσης δεν κατάφερε να αναπαράγει το ρυθμό του πρώτου μέρους και έμεινε 7ος. Τον Μιρ πέρασαν οι δύο ΚΤΜ του Πολ Εσπαργκαρό και του Μιγκέλ Ολιβέιρα που καταδίωξαν τον Μίλερ και έφτασαν σε ένα δραματικό τελευταίο γύρο, όταν αρχικά ο Εσπαργκαρό που είχε την πρωτοπορία έκανε ένα λάθος και επέτρεψε στον Μίλερ να περάσει μπροστά του στην 4η στροφή. Ο Ισπανός ξαναπέρασε στην 9η για να βγει δίπλα του και λίγο μπροστά του ο Αυστραλός στην τελευταία 10η στροφή της πίστας. Στη μονομαχία τους αναγκάστηκαν να ανοίξουν τη γραμμή τους, να κλείσουν ελάχιστα το γκάζι και έτσι ο Πορτογάλος που τους ακολουθούσε πέρασε και τους δύο και πήρε την 1η νίκη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία και στα 25 του έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που πήρε νίκη στο MotoGP, φεύγοντας από την πίστα με την Μ4! O Ολιβέιρα μάλιστα γιόρτασε τις 150 συμμετοχές του σε Grand Prix. Δείτε τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα

Επιλπέον γράφτηκε στην ιστορία ως ο νικητής του 900ου Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, ένα σπουδαίο ορόσημο για τα GP.

Ο Μίλερ πήρε δεν κατάφερε να δώσει στην Ντουκάτι την 6η συνεχόμενη νίκη της σε αυτήν την πίστα και ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου. Στο 3ο έμεινε ο Εσπαργκαρό, ενώ ο Μιρ έμεινε 4ος, μπροστά από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο που δεν βρήκε σήμερα το ρυθμό που χρειαζόταν για μια ακόμη νίκη. Στην 6η θέση ο Άλεξ Ρινσ με την άλλη Σουζούκι και πίσω από τον νακαγκάμι τη δεκάδα έκλεισαν οι Μπίντερ, Ρόσσι και Λεκουόνα, κάνοντας έναν θρίαμβο της ΚΤΜ με 4 μοτοσυκλέτες μέσα στη δεκάδα!

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό με προβλήματα στα φρένα έμεινε 13ος, αλλά κράτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία με διαφορά 3 βαθμών από τον Ντοβιτσιόζο, ενώ στην 3η θέση πέρασε ο Μίλερ με διαφορά 14 βαθμούς από την κορυφή.

Επόμενος Αγώνας σε τρεις εβδομάδες στο Μιζάνο της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις