Η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας τόνισαν πως θα πρέπει οι εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν στις 9 Οκτωβρίου, όπως έχει ούτως ή άλλως αποφασιστεί. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Γραμμένος θέλησε να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πιθανό Grexit αν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε τον σαφή κίνδυνο της αναστολής ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA και την UEFA, γεγονός που θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου» ήταν η αναφορά του προέδρου της ΕΠΟ.

Κούβελος και Μπουντούρης εναντίον του νομοσχεδίου με σκληρές δηλώσεις

Το νέο νομοσχέδιο έγινε χθες δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, κατ΄ άρθρον και στο σύνολό του, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. Δεν είναι όμως μόνο οι αντιδράσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στο αθλητικό νομοσχέδιο που προωθεί ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Και μεταξύ των Ολυμπιονικών ξέσπασε κόντρα.

Ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης με δημόσια επιστολή του κάνει ευθεία επίθεση στον υφυπουργό και στους ολυμπιονίκες, Κακλαμανάκη, Μπεκατώρου, Μάντη-Καγιαλή, Καραχάλιου και Μιτάκη για τη συμμετοχή τους στο παρακάτω βίντεο που  καταφέρεται κατά της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Είχε προηγηθεί και βίντεο καμπάνιας που πόσταρε στα scocial media του ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης

Ο κ. Μπουντούρης θεωρεί πως εμπνευστής του βίντεο είναι ο υφυπουργός αθλητισμού και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Με λύπη μου βλέπω ξανά ελάχιστους αθλητές με φόντο την ταμπέλα του ΙΟΠ να σύρονται σε κατευθυνόμενες δηλώσεις και βίντεο. Οι αθλητές γίνονται τώρα και ηθοποιοί πολλαπλών ρόλων, διασκεδαστικών, δακρύβρεχτων ντετέκτιβ, τύπου Πουαρώ…

Αλήθεια ντρέπομαι για την κατάντια όλων αυτών και Σκέφτομαι σοβαρά μαζί με άλλους ολυμπιονίκες να γυρίσουμε το μετάλλιο στον Μπαχ και να του στείλω επιστολή για όλα αυτά. Γιατί δεν γίνεται ολυμπιονίκες να γίνονται εργαλεία του κάθε Αυγενάκη για να περάσει το νομοσχέδιο του που εξυπηρετεί σχέδια δόλια και τους υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια»

Απέναντι στον Αυγενάκη και ο Ισίδωρος Κούβελος

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ιππασίας κ. Ισίδωρος Κούβελος.  Εξαπέλυσε και χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού ως αντισυνταγματικό. Αφού υπογραμμίζει πως ο ίδιος δεν αποσκοπεί σε κανένα προσωπικό όφελος και πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην προκληθούν νομικές συνέπειες για τη χώρα.

Με δήλωσή του στο documentonews.gr τονίζει ότι «καταστρατηγείται ο αστικός κώδικας, το Σύνταγμα, ο Ολυμπιακός Χάρτης και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι με το σχέδιο νόμου του Λευτέρη Αυγενάκη δρομολογείται η καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου των αθλητικών φορέων, με «ωμή παρέμβαση» στις αρχαιρεσίες, θέσπιση ηλικιακού ορίου για τους υποψήφιους προέδρους και μέλη Δ.Σ. Ομοσπονδιών αλλά και αναδρομική ισχύ των εν λόγω ρυθμίσεων ως προς τον υπολογισμό των θητειών.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και εκπρόσωπος της Ιππασίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τονίζει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η αναδρομικότητα προβλέπεται μόνο για ζητήματα εθνικής ασφαλείας. «Είναι θέμα εθνικής ασφαλείας πόσες θητείες έχει κάνει -λόγου χάρη- ο κ. Σεβαστής;» αναρωτιέται και συνεχίζει θέτοντας τα εξής ερωτήματα προς τον υφυπουργό: «Γιατί δεν θεσπίζει ηλικιακό όριο και για τους βουλευτές; Τολμάει;». Τούτων δοθέντων, εκτίμησε ότι είναι πιθανό το νομοσχέδιο να καταπέσει στο ΣτΕ.

ÐÁÑÁÄÏÓÇ- ÐÁÑÁËÁÂÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÊÁÉ ÁÈËÇÔÉÓÌÏÕ (EUROKINISSI/ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)

Όσον αφορά τα κίνητρα του υφυπουργού Αθλητισμού, ο Ισίδωρος Κούβελος πιθανολογεί ότι κάποιοι σύμβουλοι του Λευτέρη Αυγενάκη τον οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς «δεν ξέρουν πώς λειτουργεί το ολυμπιακό κίνημα». «Είναι δυνατόν να μετατρέπεται το υπουργείο σε εφορευτική επιτροπή;» διερωτήθηκε.

Για τον ισχυρισμό του υφυπουργού ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υποβαθμίζει το θέμα αφού η επιστολή που έλαβε δεν ήταν από τον πρόεδρο, Τόμας Μπαχ, αλλά από υφιστάμενό του, ο πρόεδρος της ΔΟΑ εξηγεί ότι ο κ. Μπαχ απευθύνεται μόνο σε αρχηγούς κρατών και όχι σε υφυπουργούς. «Για όνομα του Θεού…», ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ο ίδιος, ξεκαθαρίζει δεν τον ενδιαφέρει η παραμονή του στη θέση του εκπροσώπου της Ιππασίας στη ΕΟΕ. «Δεν είμαι καριερίστας. Με ενδιαφέρουν η επιχειρηματική μου δραστηριότητα και η θέση μου στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, η οποία δεν επηρεάζεται καθόλου από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» κατέληξε.

Τι απαντά ο Αυγενάκης

Ο υφυπουργός απάντησε στις αιτιάσεις αλλά και την αντιπολίτευση μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις