Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Αντρέ Βιεϊρίνια για την πορεία του στον ΠΑΟΚ, καθώς εξετάζεται η παραμονή ή η φυγή του. Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια Σαββίδη κατέθεσε πρόταση εκ μέρους της ομάδας του Δικέφαλου αναμένοντας σε…αναμμένα κάρβουνα την απάντηση του Πορτογάλου παίκτη.

Τα ζητήματα προς επίλυση έχουν πάψει πια να είναι οικονομικά, και δύσκολα θα παρουσιαστούν νεότερα…”σύννεφα” στην καινούρια συμφωνία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο παίκτης ήρθε σε επαφή, μετά την συνομιλία του με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αντιλαμβανόμενος ότι δεν θα υποτιμηθεί ο ρόλος του στην ομάδα. Η απόφαση του Βιεϊρίνια φαίνεται να είναι αυτό που οριστικοποιήσει το ρόστερ, χωρίς να αναμένεται περαιτέρω μεταγραφική κίνηση.

Το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε κάνει αρχική πρόταση που άγγιζε με τα μπόνους τις 900.000 ευρώ, όμως ο Βιεϊρίνια στάθηκε σε λεπτομέρειες που προκάλεσαν τριγμούς στη σχέση του με την ομάδα, ενώ κατέληξε να αρνηθεί δύο φορές την παραμονή του. Ο παίκτης φαίνεται να μην αντιλήφθηκε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα, απόρροια και του Financial Fair Play. Παρά το γεγονός πως το συμβόλαιο που του προτάθηκε ήταν σαφώς μειωμένο με το περσινό, ο Βιεϊρίνια δεν εκτίμησε την κατάσταση που προκλήθηκε, αλλά ούτε και πως το συμβόλαιό του θα ήταν το υψηλότερο στην ομάδα.

Σημειώνεται πως, οι εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, φάνηκαν και στις αναμετρήσεις του Ιουλίου, όπου ο Πορτογάλος αγωνίστηκε μόνο σε μια αναμέτρηση, και αυτό ως αλλαγή. Αυτό σήμανε και το τέλος μεταξύ των δύο πλευρών, μέχρι και…σήμερα.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα

O Αντρέ Βιεϊρίνια προχώρησε σε συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό αποχωρώντας από την ομάδα, στην οποία είχε αναφέρει πως:

«Δεν είναι εύκολο. Ποτέ μου δεν το είχα με τα λόγια, δεν μου χρειαστήκαν πότε για να εξηγήσω όσα νιώθω. Γνωριζόμαστε καλά πια. Δύο θητείες, μια ζωή. Έχουμε πανηγυρίσει και κλάψει μαζί. Όλα μαζί?. Μέχρι χθες…

Τώρα ρωτάτε, έχετε ανάγκη να μάθετε και νιώθω και εγώ την ανάγκη να απαντήσω γιατί πάντα σας κοιτάζω στα μάτια. Δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Γυρνώντας από την Βόλφσμπουργκ, δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Να φύγω από το σπίτι μου.

Από την πλευρά μου το πάλεψα μέχρι το τέλος. Έκανα υπομονή και δεν μίλησα ποτέ δημόσια για να μην φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση. Κι ας άκουσα πολλά, τα περισσότερα άδικα και ψέματα. Ως εδώ όμως.

Με σεβασμό απέναντι σας και την σχέση ειλικρίνειας που από την πρώτη στιγμή είχαμε, οφείλω να πω ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξω τι θα κάνω. Το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι κομμάτι της ζωής μου, όπως και ο ΠΑΟΚ. Αλλά τη ζωή του την ορίζει ο καθένας όπως θέλει. Και εγώ θέλω ακόμη να παίξω ποδόσφαιρο. Νιώθω και έχω την ανάγκη να προσφέρω ακόμη…

Και εφόσον δεν μου δίνεται η δυνατότητα να το κάνω στο σπίτι μου, όσο κι αν το προσπάθησα, πλέον θα πρέπει να κοιτάξω μπροστά. Μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ενδεχομένως ανοίγει. Δεν ξέρω τι ακριβώς με περιμένει αλλά σίγουρο ξέρω πόσο δύσκολα αναγκάζομαι να κλείσω αυτήν του σπιτιού μου. Και το δικαίωμα να λέω τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα σπίτι μου, νομίζω ότι το κέρδισα. Το νιώθω.

Θα είμαι πάντα ευγνώμων απέναντι σε εσάς που παιδί από την Πορτογαλία με πήρατε από το χέρι και μου γνωρίσατε τον κόσμο. Φεύγω άντρας, οικογενειάρχης, πατέρας, Σαλονικιός και πάντα ΠΑΟΚτσης.

Δεν μπορώ παρά να ευχηθώ τα καλύτερα για την ομάδα μου. Δεν μπορώ παρά να θέλω τα καλύτερα για το σπίτι μου και φυσικά για την κεφαλή αυτού του σπιτικού, την οικογένεια Σαββίδη, μόνο χαρές και επιτυχίες. Αντίο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Δεν είναι εύκολο. Ποτέ μου δεν το είχα με τα λόγια, δεν μου χρειάστηκαν ποτέ για να εξηγήσω όσα νιώθω. Γνωριζόμαστε καλά πια. Δύο θητείες, μια ζωή. Έχουμε πανηγυρίσει και κλάψει μαζί. Όλα μαζί. Μέχρι χθες… Τώρα ρωτάτε, έχετε ανάγκη να μάθετε και νιώθω και εγώ την ανάγκη να απαντήσω γιατί πάντα σας κοιτάω στα μάτια. Δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Γυρνώντας από την Βόλφσμπουργκ, δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Να φύγω από το σπίτι μου. Από την πλευρά μου το πάλεψα μέχρι το τέλος. Έκανα υπομονή και δεν μίλησα ποτέ δημόσια για να μην φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση. Κι ας άκουσα πολλά, τα περισσότερα άδικα και ψέματα. Ως εδώ όμως. Με σεβασμό απέναντι σας και την σχέση ειλικρίνειας που από την πρώτη στιγμή είχαμε, οφείλω να πω ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξω τι θα κάνω. Το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι κομμάτι της ζωής μου, όπως και ο ΠΑΟΚ. Αλλά τη ζωή του την ορίζει ο καθένας όπως θέλει. Και εγώ θέλω ακόμη να παίξω ποδόσφαιρο. Νιώθω και έχω την ανάγκη να προσφέρω ακόμη… Και εφόσον δεν μου δίνεται η δυνατότητα να το κάνω στο σπίτι μου, όσο κι αν το προσπάθησα, πλέον θα πρέπει να κοιτάξω μπροστά. Μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ενδεχομένως ανοίγει. Δεν ξέρω τι ακριβώς με περιμένει αλλά σίγουρα ξέρω πόσο δύσκολα αναγκάζομαι να κλείσω αυτήν του σπιτιού μου. Και το δικαίωμα να λέω τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα σπίτι μου,νομιζω οτι το κέρδισα. Το νιώθω. Θα είμαι πάντα ευγνώμων απέναντι σε εσάς που παιδί από την Πορτογαλία με πήρατε από το χέρι και μου γνωρίσατε τον κόσμο. Φεύγω άντρας, οικογενειάρχης, πατέρας, Σαλονικιός και πάντα ΠΑΟΚτσής. Δεν μπορώ παρά να ευχηθώ τα καλύτερα για την ομάδα μου. Δεν μπορώ παρά να θέλω τα καλύτερα για το σπίτι μου και φυσικά για την κεφαλή αυτού του σπιτιού, την οικογένεια Σαββίδη, μόνο χαρές και επιτυχίες. Αντίο. 🦅

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andre Vieirinha (@vieirinhaofficial) στις

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις