Επίθεση εξαπέλυσε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατά της EA Sports για το FIFA 21, για λόγους δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, ο Σουηδός επιθετικός της Μίλαν αντέδρασε στη χρήση του ονόματος και της εικόνας του από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να παίρνει…πάσα και να τάσσεται υπέρ του Σουηδού. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε στο Twitter: «Ενδιαφέρον.. τι είναι το FIFPro;» και, μάλιστα, προσθέτοντας hashtag ”Time to investigate”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για καλύτερη έρευνα και μελέτη των δεδομένων.

Πέρα από το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, η αφετηρία φαίνεται ότι το χαμηλό pace που έδωσαν οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: 57 την ώρα που ένας τοπ παίκτης έχει πάνω από 95. Η εκτίμηση αυτή, φαίνεται να ενόχλησε τον Σουηδό αστέρα της Μίλαν, με τους προγραμματιστές της Ea Sports να μην απίθανο να το…μετανιώνουν στο μέλλον.

Τι προβλέπουν οι κανονισμοί

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς, η FIFAPro, η διεθνής Ένωση Ποδοσφαιριστών, έχει το δικαίωμα να παραχωρεί το όνομα και την εικόνα ενός παίκτη, ενώ σε περιπτώσεις που ένα εγχώριο πρωτάθλημα δεν ανήκει στην FIFAPro, τότε η παραχώρηση των δικαιωμάτων γίνεται μεταξύ παικτών και αρμόδιων αρχών του βιντεοπαιχνιδιού.

Από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, η μόνη Λίγκα που δεν έχει συνολικά δικαιώματα σχετικά με βιντεοπαιχνίδια, είναι η Serie A. Υπενθυμίζεται πως, με δικαστική απόφαση δικαιώθηκαν 450 ποδοσφαιριστές από την Βραζιλία και την Ένωση της Σάντα Καταρίνα, οι οποίοι αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά της EA Sports για τα δικαιώματα ονόματος και εικόνας, από το 2005 έως και το 2014. Το δικαστήριο μάλιστα, αποφάσισε την επιδίκαση ενός ποσού 6,5 εκατομμυρίων ρεάλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “The Athletic”, η FIFA δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση ή ανακοίνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση της EA Sports σε ολλανδικό μέσο, υποστήριξε πως έχει τα δικαιώματα του Σουηδού ποδοσφαιριστή, κατόπιν συμφωνίας με τη Μίλαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις