Θλίψη σκόρπισε στον κόσμο του ποδοσφαίρου ο θάνατος του πρώην παίκτη Μαξίμ Τσιγκάλκο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 38 ετών. Ο πρώην επιθετικός των Ντιναμό Μινσκ, Κάισαρ, Μπάνατς και Σάβιτ πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Ο 38χρονος πρώην αθλητής έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από τα χαρακτηριστικά του στο παιχνίδι Football Manager, ακόμη και αν στην καριέρα του δεν έφτασε αυτούς τους αριθμούς.

Λίγα λόγια για τον Μαξίμ Τσιγκάλκο

Ο Μαξίμ Τσιχάλκα, ευρέως γνωστός ως Μαξίμ Τσιγκάλκο (Maxim Tsigalko), είναι Λευκορώσος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως επιθετικός Αναγκάστηκε να τερματίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του νωρίς (σε ηλικία 26 ετών) το 2010, λόγω συνεχόμενων τραυματισμών.

Η καριέρα του ξεκίνησε με την συμμετοχή του στην ομάδα νέων Ντιναμό Γιούνι Μινσκ, πριν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα της Ντιναμό Μινσκ. Πέρασε 5 χρόνια με το σύλλογο, πριν μετακινηθεί στη Ναφτάν Νοβοπόλοτσκ. Ύστερα από δύο ανεπιτυχείς σεζόν εκεί, σύντομα εντάχθηκε στην κοζακική Καϊσάρ Κιζιλόρντα. Πέρασε δύο σεζόν με τον σύλλογο, πριν μετακομίσει στην αρμενική Μπάναντς το καλοκαίρι του 2008, όπου έμεινε μόνο μία μικρή περίοδο. Πέρασε την υπόλοιπη σεζόν με την Σαβίτ Μογκίλεβ, που πλέον δεν υπάρχει. Σημείωσε 2 γκολ στο σύντομο πέρασμα του στην ομάδα πριν αποδεσμευτεί, αφού η Σαβίτ υποβιβάστηκε και διαλύθηκε.

Παράλληλα, ο Τσιχάλκα έχει αγωνιστεί για τις Εθνικές Λευκορωσίας U21 και U23.

Με πληροφορίες από το Wikipedia

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις