Η πρώην χρυσή Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου, πήρε θέση υπέρ της Σοφίας Μπεκατώρου και μίλησε για τις απειλές και τις παρενοχλήσεις στον χώρο του αθλητισμού από παράγοντες που έχουν εξουσία και δύναμη. Μιλώντας στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» περιέγραψε τη δική της εμπειρία εκφοβισμού.

«Εγώ είχα απειλή, να μην μπω ποτέ στο αεροπλάνο της Βαρκελώνης γιατί θεωρητικά δεν διεκδικούσα καμία διάκριση. Στη Βαρκελώνη κέρδισα, στη Βαρκελώνη έκανα την υπέρτατη διάκριση και την κατάργηση όλων των αρνητικών σχολίων. Άρα, η απειλή ήταν μπροστά μου, έπρεπε να μην την δω και να την προσπεράσω και αν δεν υπήρχε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ίσως να μην πήγαινα ποτέ στη Βαρκελώνη».

«Το όριο το είχα πιάσει, αλλά αυτό δεν σου έδινε το όνειρο της μεγάλης διάκρισης. Οι παράγοντες είναι η εξουσία και στο απυρόβλητο. Εσύ που είσαι ο πρωταγωνιστής στο γήπεδο είσαι όμως δούλος έξω από το γήπεδο, γιατί αυτή ήταν η νοοτροπία και προσπαθούμε χρόνια οι μεγάλοι αθλητές να την σπάσουμε για να μπορέσουν μικρότερα παιδιά να φτάσουν στην διάκριση», συμπληρώνει με νόημα.

Ερωτώμενη αν έπεσε η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης επεσήμανε πως «εγώ είχα ένα μεγάλο προσόν, ξεκίνησα – παγκόσμια πρωτοτυπία – πολύ μεγάλη τον πρωταθλητισμό, ταυτόχρονα όμως παντρεμένη. Με έναν αθλητή της άρσης βαρών, καταξιωμένο στους αθλητικούς χώρους, γνωστό τοις πάσι, άρα δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να κάνει κάτι διαφορετικό. Οπότε στην πλευρά της όποιας σεξουαλικής παρενόχλησης ήμουν καλυμμένη».

«Υπάρχουν και παράγοντες διαμάντια με το που σε βλέπουν σου δίνουν την δύναμη και την ώθηση για να ξεπεράσεις όρια. Άρα η εμπιστοσύνη είναι μεγάλη γιατί αυτή είναι η οικογένειά σου. Σε αυτόν τον χώρο να μην μπαίνει όποιος να ναι», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Πού ήταν τόσα χρόνια ο πρόεδρος;»

Αξίζει να σημειωθεί πως ερωτηθείσα η Βούλα Πατουλίδου μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, ότι βιάστηκε από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, σημείωσε πως τώρα είναι εκλογές, θέλοντας να τονίσει πως ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα μετά από δεκαετίες όπου βρίσκονται στην Ομοσπονδία τα ίδια πρόσωπα.

Μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΕΙΟ λέγοντας χαρακτηριστικά «που ήταν τόσα χρόνια;». Οι δηλώσεις της κ. Πατουλίδου: «Όταν αναρωτιούνται οι άλλοι γιατί τώρα; Γιατί έχουμε εκλογές τώρα και όλοι ευελπιστούμε ότι θα έρθουν καινούριοι άνθρωποι. Βρήκε τη δύναμη, γιατί είναι μια λαβωμένη ψυχή πάρα πολλά χρόνια. Εμένα με προβληματίζει και μου προκαλεί αγωνία είναι ότι στοχοποιείται ο χώρος του αθλητισμού. Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού. Δεν διορίζουμε κομματικούς στον αθλητισμό. Στον αθλητισμό πρέπει να πηγαίνουν άνθρωποι που αγαπούν το αντικείμενο. Να προσέξουμε λίγο τις ψυχές των παιδιών μας, γιατί θέλουμε πρωτίστως παιδαγωγούς και μετά προπονητές. Πώς δυναμώνεις λοιπόν εσύ ένα παιδί το οποίο θέλεις να το βγάλεις στην κοινωνία για να καταλάβει ότι η ψυχή του και το σώμα του τού ανήκουν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις