Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, πρώην ISAF, τονίζει πως “έχει μηδενική ανοχή για φαινόμενα κακοποίησης και παρενόχλησης κάθε είδους” και προσθέτει πως οι αθλητές έχουν κάθε δικαίωμα σε μία θετική και ευχάριστη εμπειρία στην ενασχόλησή τους με την ιστιοπλοΐα, μέσα σε ένα περιβάλλον “ασφαλές, ελεύθερος από φόβο και κάθε είδους κακοποίηση”.

Προσθέτει πως η World Sailing είναι αφοσιωμένη στο να διαφυλάξει την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων της Ιστιοπλοΐας. “Η Ομοσπονδία εξέφρασε την στήριξή της στην Σοφία Μπεκατώρου, που είναι δύο φορές Ολυμπιονίκης και μέλος της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, μετά την γενναία απόφασή της να καταγγείλει την σεξουαλική κακοποίηση που υποστηρίζει πως δέχτηκε ως αθλήτρια” αναφέρουν.

Διαβάστε την ανακοίνωση

“Ηγέτιδα, στο νερό και έξω από αυτό”

Ο Jo Aleh, κορυφαίος αξιωματούχος της Ομοσπονδίας, επαίνεσε την “μεγάλη γενναιότητα της Σοφίας, να μιλήσει δημόσια”. “Είναι μία δύσκολη περίοδος για εκείνη και έχει την πλήρη στήριξή μας”, τονίζουν. “Η Σοφία είναι μία μεγάλη αθλήτρια, γνωστή για το πάθος και την δέσμευσή της στην ιστιοπλοΐα. Είναι ηγέτιδα, στο νερό και έξω από αυτό. Ελπίζω πως η γενναιότητά της θα εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης να κάνουν δημόσιες καταγγελίες και ελπίζω πως εκείνοι που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα, να τιμωρηθούν”.

Διαβεβαίωση Αυγενάκη στη Βουλή

Την διαβεβαίωση πως η υπόθεση “θα πάει μέχρι τέλους” έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στη Βουλή. “Θα κάνουμε ό, τι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες και ιδιαιτέρως σε αυτές που έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί περιστατικά κακής διαχείρισης, κακής διοίκησης ή περιστατικών όπως αυτά που συνέβησαν με τη Σοφία Μπεκατώρου” ανέφερε.

Μητσοτάκη: Σημασία έχει το “ποιος” και το “γιατί”

Στην υπόθεση αναφέρθηκε σήμερα και η σύζυγος του πρωθυπουργού. Η κ. Μητσοτάκη, δήλωσε πως “η πράξη της Σοφίας είναι γενναία όχι απλά επειδή κατήγγειλε μία αποτρόπαια πράξη, αλλά επειδή ήξερε πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και ένα μέρος της κοινωνίας που προτιμά να αναρωτιέται ‘γιατί έγινε τώρα η καταγγελία’ παρά ‘γιατί έγινε η αποτρόπαια πράξη’. Η Σοφία κατονόμασε τον πρωταγωνιστή της, καταθέτοντας και τα στοιχεία που την τεκμηριώνουν. Ας σταματήσουν, λοιπόν, ορισμένοι να μιλούν για το ‘πότε’ και ας σκεφτούν το από ‘ποιόν’ και το ‘γιατί’. Ο καθημερινός πολιτισμός μας θα κάνει ένα βήμα μπροστά όταν το Κράτος Δικαίου θα συμβαδίζει με την ευαισθησία μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα” δήλωσε η ίδια.

Κάτω: Συνάντηση της Σοφίας Μπεκατώρου με την πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις