Εκτενείς συζητήσεις και φήμες τα τελευταία 24ωρα, με κεντρικό θέμα την αποδέσμευση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Άρσεναλ και την επιστροφή του στην Ελλάδα. Όπως όλα δείχνουν, ένας από τους πιο αξιόλογους αμυντικούς της ελληνικής αγοράς αναμένεται να εγκατασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά, και να αγωνιστεί με την φανέλα των ερυθρόλευκων για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έλευση του 32χρονου διεθνή αύριο, Δευτέρα, με σκοπό την υπογραφή του συμβολαίου και την υποβολή του στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ωστόσο οι φήμες ήθελαν και την ομάδα της ΑΕΚ ενεργά στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων, με την ομάδα της Ένωσης να επιθυμεί την απόκτηση του Έλληνα αμυντικού, δεδομένου μάλιστα πως αποτελεί την ομάδα από την οποία ξεκίνησε. Η διοίκηση των κιτρινόμαυρων αποφάσισε να τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών, αποκαλύπτοντας πως προχώρησαν σε επίσημη πρόταση στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, την οποία όμως απέσυραν καθώς δεν επιθυμούσαν να μπουν σε διαδικασίες ”πλειστηριασμού”.

Παρατίθεται αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη μεταγραφική υπόθεση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, η ΠΑΕ ΑΕΚ, με απόλυτη συναίσθηση ως προς το χρέος και την ευθύνη της για τη σωστή ενημέρωση των φιλάθλων της, διευκρινίζει τα εξής:

Παρά την ξεκάθαρη οικονομική πολιτική της ομάδας μας, λόγω της ιδιαιτερότητας με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, που ξεκίνησε την καριέρα του από τη δική μας ομάδα και είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί μόνο με τα χρώματα της ΑΕΚ, ήρθαμε σε επαφή μαζί του και –διαπιστώνοντας ότι διατηρεί την ίδια επιθυμία- του προσφέραμε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ενός εκατ. ευρώ συν μπόνους στόχων, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι η καλύτερη προσφορά, που μπορούμε να κάνουμε.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ζήτησε χρόνο για να εξετάσει τις προτάσεις που είχε στη διάθεσή του, και την περασμένη Κυριακή όταν του ζητήσαμε την οριστική του απάντηση, που δεν μπορούσε ακόμα να μας δώσει, τον ενημερώσαμε ότι αποσύρουμε την προσφορά μας, γιατί δεν είχαμε την πρόθεση να μπούμε σε κανενός είδους πλειστηριασμό.

Από εκείνη τη στιγμή έπαψε να ισχύει το ενδιαφέρον μας για τον ποδοσφαιριστή, διευκρινίσαμε ότι δεν πρόκειται να κινηθούμε για την απόκτηση άλλου αμυντικού και διαψεύσαμε το χθεσινό ύπουλο και μεθοδευμένο δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay, την οποία έχουμε και στο παρελθόν καταγγείλει για τα συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί και η οποία με προφανή πλέον σε όλους σκοπιμότητα αποπειράθηκε να μας διατηρήσει σε μία μεταγραφική υπόθεση, από την οποία είχαμε ήδη αποσυρθεί.

Προς γνώσιν των φιλάθλων μας αυτή είναι η πραγματικότητα για την υπόθεση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και το ενδιαφέρον μας να τον εντάξουμε στο δυναμικό της ομάδας μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις