Με την πλευρά Βασιλακόπουλου να απέχει, οι Φασούλας – Λιόλιος συμφώνησαν και προχώρησαν στην ανάδειξη του Φάνη Χριστοδούλου σε πρόεδρο της προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ.

Ο Φάνης Χριστοδούλου με την φανέλα της Εθνικής

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχώρησε μαζί με τους συνεργάτες του, όμως τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ συνέχισαν την τηλεδιάσκεψη και προχώρησαν στην ανάδειξη του Φάνη Χριστοδούλου σε πρόεδρο. Το θέμα είναι κατά πόσο πρόκειται για νόμιμη κίνηση και αν θα την αποδεχθεί το Πρωτοδικείο.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις Λιόλιου και του Φασούλα προχώρησαν ενωμένες. Η πρόταση του Φασούλα για να βγει πρόεδρος ο Φάνης Χριστοδούλου έγινε αποδεκτή και από την πλευρά του Βαγγέλη Λιόλιου κι έτσι με 9 ψήφους υπέρ και μία κατά, προχώρησαν στη διαδικασία και θα στείλουν τα αποτελέσματα στο Πρωτοδικείο.

Πέραν του Φάνη Χριστοδούλου, Α αντιπρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (θέση που ανήκει στον ΕΣΑΚΕ), Β’ αντιπρόεδρος ο Ντίνος Νικολόπουλος, Γενικός γραμματέας ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ταμίας ο Μπάμπης Μαρκάκης και ειδικός Σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος

Προφανώς και αυτή η ψηφοφορία δεν θα γίνει αποδεκτή από την πλευρά Βασιλακόπουλου και θα την προσβάλει στο Πρωτοδικείο, είναι όμως μια κίνηση που δείχνει ότι Φασούλας και Λιόλιος κοιτούν να βρουν λύσεις και να βάλουν τέλος στα προβλήματα που δημιουργούνται συνεχώς από την παλιά διοίκηση. Και όσο κι αν διαφωνεί η παλιά Διοίκηση, να μέλη της προσωρινής Διοίκησης έχουν άλλη άποψη.

Παπανικολάου: «Φασούλας – Λιόλιος προχώρησαν σε δημιουργία παράνομης διοίκησης»

Η αποχώρηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου από την πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ δημιούργησε πολλή “φασαρία” τη Δευτέρα (5/4), με τους Παναγιώτη Φασούλα – Βαγγέλη Λιόλιο να προχωρούν τη διαδικασία εν τη απουσία του τέως νυν προέδρου της ομοσπονδίας και να εκλέγουν τον Φάνη Χριστοδούλου ως προσωρινό πρόεδρο.

Ο Άγγελος Παπανικολάου

Λίγη ώρα αργότερα, ο Άγγελος Παπανικολάου, ο εκλεκτός της διοίκησης Βασιλακόπουλου για τις επερχόμενες εκλογές που θα αναδείξουν τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ, υποστήριξε με δήλωσή του πως οι Φασούλας – Λιόλιος δεν τήρησαν τις νόμικες διαδικασίες και παρέθεσε το άρθρο 12, παρ.16, που αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να γίνει η ψηφοφορία.

Αναλυτικά η δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου:

“Με θλίψη και άκρατο προβληματισμό διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες σχηματισμό πραξικοπηματικής – «τζούφιας» – διοίκησης εκ μέρους των υποψήφιων προέδρων κ.κ. Φασούλα, Λιόλιου. Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκε το πραγματικό προσωπείο, για το οποίο μιλάμε από την πρώτη στιγμή, ξεχνώντας την ομόνοια και την ενότητα του χώρου αλλά και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

Οι κ.κ. Φασούλας, Λιόλιος προχώρησαν στη δημιουργία μιας διοίκησης, η οποία είναι παράνομη δεδομένου ότι συμμετείχαν 10 μέλη από το προσωρινό Δ.Σ. της ΕΟΚ. Ξέχασαν όμως, να διαβάσουν το καταστατικό της ΕΟΚ, όπου στο άρθρο 12, παρ. 16, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: «Το Δ.Σ. έχει απαρτία, όταν παρίστανται έντεκα (11), τουλάχιστον, μέλη του, οι δε αποφάσεις του λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά στο Καταστατικό αυτό ή στο Νόμο. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου».

Σας τους αφήνω στην κρίση σας. Θέλω να είστε πεπεισμένοι ότι θα εξακολουθήσω να εργάζομαι για την ενότητα, σεβόμενος απαρέγκλιτα την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις