Απίθανα πράγματα από τον Κενυάτη δρομέα, Ελιούντ Κιπτσόγκε, ο οποίος έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, τερματίζοντας σε 2:01:09, δηλαδή τριάντα δευτερόλεπτα ταχύτερα από την προηγούμενη κορυφαία επίδοση.

Oλοένα και πλησιάσει το φράγμα των 2 ωρών ο ασυναγώνιστος Έλιουντ Κιπτσόγκε στον μαραθώνιο. Ο 38χρονος Κενυάτης σταμάτησε τα χρονόμετρα στις 2ω01:09, βελτιώνοντας στο Βερολίνο το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ κατά μισό λεπτό.

Η προηγούμενη επίδοση είχε σημειωθεί από τον ίδιο, στην ίδια πόλη, πριν από τέσσερα χρόνια (2ω01:39). Οι διαθέσεις του Κιπτσόγκε φάνηκαν από το πρώτο μισό της κούρσας, το οποίο διένυσε σε 59 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα.

Ο Κιπτσόγκε είναι δύο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο, το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέριο και το 2021 στο Τόκιο, αλλά και κάτοχος, όπως προείπαμε, και του παγκοσμίου ρεκόρ. Παράλληλα, έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αλλά και το χάλκινο τέσσερα χρόνια νωρίτερα στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο Κιπτσόγκε έγινε μόλις ο τέταρτος μαραθωνοδρόμος στην ιστορία, ύστερα από τους Τζίμι Πίτερς, Καλίντ Κανουσί και Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ, που κατάφερε να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Για την ιστορία, στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, πίσω από τον Κιπτσόγκε τερμάτισαν ο συμπατριώτες του, Μαρκ Κορίρ (δεύτερος) με 2:05:58 και ο Αιθίοπας Ταντού Αμπάτε (τρίτος) με 2:06:28.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις