Δύο θέματα περιλάμβανε η “ατζέντα” της σημερινής (29/09) ατζέντας στο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ: η δήλωση έβδομου ξένου στη Basket League, όπως επίσης και το θέμα με το τηλεοπτικό συμβόλαιο και την ανανέωση της συνεργάσιας με την ΕΡΤ.

Οι 12 ομάδες διά των εκπροσώπουν τους εξέφρασαν τις απόψεις τους, με τρεις να είναι αρνητικές στο θέμα της δήλωσης του έβδομου ξένου (Προμηθέας, Κολοσσός και ΠΑΟΚ), ενώ οι υπόλοιπες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι, Καρδίτσα, Άρης, Λαύριο, Ιωνικός και Απόλλων Πάτρας) ήταν θετικές στην αλλαγή.

Το γενικότερο κλίμα, πάντως, είναι θετικό για την επικύρωσή του και όλα δειχνουν πως θα ψηφιστεί. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (03/10). Αναφορικά με το θέμα του έβδομου ξένου, υπενθυμίζεται πως αν αλλάξει ο κανονισμός, η κάθε ομάδα θα δηλώνει επτά ξένους παίκτες, χωρίς όμως να διαφοροποιείται το όριο των έξι που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ματς.

Aξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι η θέση του ΠΑΟΚ, που ψήφισε αρνητικά για τον 7ο ξένο, προέκυψε αφότου καμία ομάδα δεν συμφώνησε με την αρχική τοποθέτηση του “δικεφάλου του Βορρά”, που επιθυμούσε την συμμετοχή επτά ξένων στην Basket League.

Basket League: Μένει στην ΕΡΤ

Στην ΕΡΤ θα παραμείνουν τα τηλεοπτικά δικαίωματα της Basket League, με τις δύο πλευρές να είναι πολύ κοντά σε νέα συμφωνία. Εννέα μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ της σεζόν, φαίνεται πως επιλύεται και το τελευταίο, σοβαρό πρόβλημα της διοργάνωσης.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα λύθηκαν όλα τα προβλήματα στη λίγκα, αφού από την επόμενη εβδομάδα (και όταν πλέον θα έχει ανακοινωθεί και επίσημα η συμφωνία με την κρατική τηλεόραση) θα ξεκινήσει το… ντέρμπι της μοιρασιάς των εσόδων ανάμεσα στις ομάδες που απαρτίζουν την Basket League.

Η ενημέρωση που υπάρχει πάντως, κάνει λόγο για συμφωνία ανάμεσα σε Λίγκα και ΕΡΤ με το ποσό να  κυμαίνεται κάπου στα 6.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις