Η Tesla, πρωτοπόρος εταιρεία του Έλον Μασκ, θα έρθει στην Ελλάδα και ήδη αναζητά προσωπικό για να προσλάβει. Αυτή η εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη από το «στρατόπεδο» της Tesla έρχεται σε συνέχεια των κυβερνητικών ανακοινώσεων για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης με σειρά μέτρων, όπως η επιδότηση αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκινήτων, ποδηλάτων κ.ά).

Αξίζει να σημειωθεί πως το φλερτ της Tesla Motors με την Ελλάδα είχε ξεκινήσει ήδη από το 2018. Τότε η εταιρεία δημιούργησε την Tesla Greece, ένα ερευνητικό hub, με έδρα τον Δημόκριτο, και σκοπό τη διαρκή μελέτη σε θέματα κυρίως ενέργειας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό.  Υπενθυμίζεται πως θέση στα γραφεία της Tesla Motors, στη Silicon Valley, έχει από το 2011 ένας Έλληνας, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης απόφοιτος του ΕΜΠ.

Η «αγγελία» στο site της

Από την ανάρτηση που έχει γίνει στο επίσημο site της Tesla Motors προκύπτει ότι η πρωτοπόρος εταιρεία αναζητά συνεργάτες σε δυο τμήματα: Πώληση – Παράδοση Αυτοκινήτων και στο Customer Support. Αναμένεται να διευκρινιστεί πού θα στεγαστεί η αντιπροσωπεία της Tesla καθώς και αν θα ακολουθήσει η ανέγερση μιας κανονικής έκθεσης οχημάτων.

Στην ιστοσελίδα της η Tesla αναφέρει τα εξής για την Ελλάδα:

«Καθώς προετοιμαζόμαστε για την εντυπωσιακή είσοδό μας στην Ελλάδα, αναζητούμε να προσλάβουμε έναν αριθμό Tesla Advisors ώστε να στελεχώσουν τη νέα μας ομάδα στην Αθήνα. Το καθήκον σου ως Tesla Advisor είναι να προσφέρεις απρόσκοπτη εξυπηρέτηση καθ’ όλη τη διαδικασία εξυπηρέτησης πελατών. Να έχεις μια ασταμάτητη αποφασιστικότητα για να πετύχεις και να σε κινητοποιεί η αποστολή της Tesla να επιταχύνει τη μετάβαση του πλανήτη στη βιώσιμη ενέργεια»

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση της Tesla για την είσοδό της στην Ελλάδα:

Το κείμενο που συνοδεύει την… αγγελία της Tesla (μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ):

Λίγα λόγια για την Tesla

Η Tesla, inc. (προηγουμένως Tesla Motors) είναι μια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία σχεδιάζει, παράγει και πουλάει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ιδρύθηκε στις 1 Ιουλίου 2003 και είναι εισηγμένη εταιρεία, η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται στον χρηματιστηριακό δείκτη NASDAQ με το σύμβολο TSLA. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013, η Tesla είχε κέρδη, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Tesla απέσπασε για πρώτη φορά την προσοχή του κοινού με την παραγωγή του Tesla Roadster, του πρώτου στην ιστορία πλήρως ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Το δεύτερο όχημα της εταιρείας είναι το μεγάλο πολυτελές Model S, ένα πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές αυτοκίνητο και ακολούθησε το SUV Model X το 2015. Το επόμενο μοντέλο της εταιρείας είναι το compact πολυτελές σεντάν Model 3, που μπήκε στην παραγωγή τον Ιούλιο του 2017. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του Model S ξεπέρασαν το ορόσημο των 100.000 αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή στα 3,5 χρόνια μετά την παρουσίασή του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ίλον Μασκ, έχει πει ότι οραματίζεται την Tesla ως μια ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία, που στοχεύει να προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές για τον μέσο καταναλωτή στο μέλλον. Η τιμή του Tesla Model 3, οι πωλήσεις του οποίου ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2017, ξεκινάει από τα 35.000 δολάρια χωρίς οποιοδήποτε κυβερνητικό κίνητρο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις