Τα ρομπότ Digit κινούνται στα δύο πόδια, θυμίζοντας ανθρώπους και θα μπορούν να παραδίνουν πακέτα στις πόρτες των σπιτιών. Ο δρ. Ken Washington, αντιπρόεδρος της Ford Motor Company, ανέφερε πως καθώς τα οχήματα δεν έχουν οδηγό για να παραδώσει τα προϊόντα στους καταναλωτές, η εταιρεία στράφηκε στην Agility Robotics, μία εταιρεία startup, για ενίσχυση.

Το Digit, είναι φτιαγμένο από ελαφρά υλικά που του επιτρέπει να κινείται γρήγορα και να κάνει αρκετές παραδόσεις. Διπλώνει και μπαίνει στο πορτ μπαγκάζ του Ford Transit και ξεδιπλώνει όταν έρθει η ώρα να κάνει την παράδοση. Έχει τη δυνατότητα να κινείται έξυπνα στο περιβάλλον γύρω του, αποφεύγοντας εμπόδια και ανωμαλίες του εδάφους. Αν χάσει την ισορροπία του, έχει επίσης την δυνατότητα να στέκεται ξανά στα πόδια και να συνεχίζει την δουλειά του. Το Digit, μπορεί να μεταφέρει βάρος ως 18 κιλά και διαθέτει κάμερες που το βοηθούν.

Το ρομπότ επί το έργον

Το Digit συνεργάζεται με το όχημα της Ford καθώς τα συστήματα αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον που διαθέτει το βαν, μπορεί να τα χρησιμοποιεί και το ρομπότ. Έτσι, αν συναντήσει ένα εμπόδιο στον δρόμο του, μπορεί να στείλει μία φωτογραφία στο βαν, το οποίο θα την επεξεργαστεί και θα του βρει τη λύση. Όταν φτάσουν στον προορισμό τους, το βαν θα δώσει στο ρομπότ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για να βρουν την βέλτιστη διαδρομή και τον καλύτερο τρόπο για να γίνει η παράδοση. H Ford θα προσπαθήσει να διαπιστώσει, από την εφαρμογή αυτής της καινοτόμου μεθόδου, αν μπορούν να υπάρξουν εφαρμογές και σε άλλους τομείς, στο μέλλον. Η εταιρεία κάνει τεστ σε αυτόνομα οχήματα σε Detroit, Miami, Pittsburgh και Washington, ενώ η Agility θα δημιουργήσει έξι παραλλαγές του ρομπότ, ενώ μέσα στο 2021 θα έχει κατασκευάσει από 50 ως 100 ρομπότ.

This humanoid robot could be the future to entirely automated package delivery services

Gepostet von The Independent amSonntag, 30. August 2020

Με πληροφορίες από Electronic Design