Το TikTok έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων όσων ασχολούνται με την τεχνολογία. Μια νέα μορφή της επιτυχημένης εφαρμογής έρχεται να παρουσιαστεί μέσω της πλατφόρμας του YouTube, και συγκεκριμένα μέσω της Alphabet, μητρικής εταιρείας, σε μια προσπάθεια να ”κοντράρει” το δημοφιλές μέσο δικτύωσης. Σημειώνεται πως, η εφαρμογή ξεκίνησε από την κινεζική ByteDance.

Το νέο αυτό εγχείρημα που θα προσφέρει η YouTube θα ονομάζεται ”Shorts”, θα αποτελεί υπηρεσία βίντεο μικρής διάρκειας, και θα έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα του TikTok. Η πλατφόρμα θα κάνει πρεμιέρα τις προσεχείς ημέρες στην Ινδία, και, φυσικά, στοχεύει σε διεθνή επέκταση.

Μέσω της εν λόγω πλατφόρμας, θα επιτρέπεται στους χρήστες να ”τραβούν” βίντεο σε κάθετη μορφή, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίζονται με ειδικά εφέ και μουσική.

Η ανακοίνωση του νέου αυτού project, έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση της ByteDance να δεχθεί την προσφορά της Oracle για τη λειτουργία της εφαρμογής TikTok στην αγορά της Αμερικής.

Με πρόσφατο διάταγμα, η κινεζική ByteDance καλέστηκε από την αμερικανική κυβέρνηση να προχωρήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων του TikTok στην αμερικανική αγορά. Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με οριστικό ”λουκέτο” στην υπηρεσία, με προθεσμία του Λευκού Οίκου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η κίνηση της Ουάσιγκτον επισφραγίζει τον ”βουβό” πόλεμο που έχει κηρύξει ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας, υποστηρίζοντας πως οι κινέζικες εταιρείες λειτουργούν ως ”κατάσκοποι” για λογαριασμό του Πεκίνου, και υποκλέβουν τα προσωπικά στοιχεία των Αμερικανών πολιτών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις