Η Skroutz Α.Ε., η οποία απασχολεί 300 εργαζόμενους, ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διαχειρίζεται τη δημοφιλή πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών www.skroutz.gr, στην οποία προβάλλονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια προϊόντα σε πάνω από 6.000 ηλεκτρονικά καταστήματα.

Το www.skroutz.gr έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών ως η κορυφαία ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα, καταγράφοντας σε μηνιαία βάση 8,5 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις.

Σύμφωνα με την ετήσια εκτενή μελέτη του Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας), για την τρέχουσα χρονιά 30 startups, έλαβαν περίπου 150 εκατ. ευρώ, τόσο από το Equifund όσο κι από άλλους επενδυτές, πολλοί εκ των οποίων εδράζονται σε Ευρώπη και Silicon Valley.

Στην πρώτη θέση της λίστας τοποθετείται η Skroutz, εξαιτίας της θέσης που απόκτησε σε αυτή η CVC Capital Partners, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο, που σήμερα διαχειρίζεται assets αξίας άνω των 82 δισ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω συμφωνία αποτέλεσε το τρίτο κατά σειρά big deal της εταιρείας, η οποία μετρά ήδη 15 χρόνια ζωής και δεν τοποθετείται ξεκάθαρα στην κατηγορία των startup.

Αυτό, άλλωστε, επισημαίνει και στο ίδιο το report ο ένας εκ των ιδρυτών της, ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, λέγοντας «παρότι η Skroutz δεν μπορεί πλέον να θεωρείται startup, θέλουμε να την σκεφτόμαστε ως μια».

Σύμφωνα με ένα μικρό βιογραφικό του στο www.tedxthessaloniki.com, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η καρδιά του ήταν ταγμένη στο hardware, όμως ήταν το software που τον κέρδισε επαγγελματικά.

Το 2005 ίδρυσε το Skroutz.gr με το οποίο ασχολείται αρχικά ως μηχανικός υπεύθυνος για την ανάπτυξη της πλατφόρμας, τελευταία όμως εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου.

Μαζί με τους συνιδρυτές του κατάφερε να μεγαλώσει την εταιρία στα 170 άτομα με ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις