Το πρώτο doodle της Google έκανε την εμφάνισή του λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του έτους, υποδεχόμενη του 2021 με ένα μικρό πουλί να αναγγέλλει την έλευση του νέου χρόνου. Με εορταστική διάθεση, η Google παρουσίασε το λογότυπο της εταιρείας ως ένα ξύλινο σπίτι ενός πουλιού, το οποίο με την είσοδο στην μηχανή αναζήτησης βγαίνει και αναγγέλλει την έναρξη του 2021, κελαηδώντας.

Δείτε το εορταστικό doodle

Με την χρήση της τεχνολογίας, οι χρήστες πατούν στο λογότυπο και μια ”έκρηξη” κομφετί ενισχύουν το εορταστικό κλίμα των ημερών, οδηγώντας τους παράλληλα στην σελίδα με τις ειδήσεις που ”τρέχουν” στον κόσμο, τηρώντας και τον βασικό στόχο της Google: την άμεση και έγκυρη ενημέρωση.

Τι είναι το Google doodle;

Η Google τα περιγράφει ως «τις ευχάριστες και καμιά φορά αυθόρμητες αλλαγές που γίνονται στο logo της για να γιορτάσουν επετείους αλλά και τις ζωές διασήμων καλλιτεχνών και επιστημόνων». Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Πώς δημιουργήθηκαν αρχικά τα doodles;

To 1998, οι ιδρυτές της Google, Larry και Sergey, έπαιζαν με το λογότυπό της για να βρουν τρόπο να δείξουν πως θα λείψουν λίγες μέρες από το γραφείο για να πάνε στο φεστιβάλ του Burning Man στην έρημο της Νεβάδα. Είχε ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο αλλά η ιδέα είχε πέραση και έτσι ξαναχρησιμοποιήθηκε.
Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ζήτησαν από τον webmaster τους Dennis Hwang, που τότε ακόμη έκανε την πρακτική του στην εταιρία, να δημιουργήσει ένα doodle για την ημέρα της Βαστίλης. Οι χρήστες του Google το λάτρεψαν τόσο πολύ που ο Dennis προάχθηκε σε γενικό μάνατζερ των doodles για να μπορούν να τα κυκλοφορούν σε τακτική βάση.

Τον Ιανουάριο του 2010 το πρώτο κινούμενο Doodle τίμησε τον Ισαάκ Νεύτωνα. Το πρώτο διαδραστικό Doodle εμφανίστηκε σύντομα μετά τον εορτασμό του Pac-Man και οι υπερσύνδεσμοι άρχισαν να προστίθενται στα Doodles, συνήθως συνδέοντας σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης για το θέμα του Doodle.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις