Τη νέα εταιρική ταυτότητα της Pfizer με το ανανεωμένο της λογότυπο, παρουσίασε στον λογαριασμό του, στο Twitter, ο CEO της φαρμακευτικής εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, εστιάζοντας στις αξίες που την έχουν οδηγήσει, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της.

«Μετά από περισσότερα από 170 χρόνια πρόληψης και θεραπείας ασθενειών, η Pfizer μπήκε σε μια νέα εποχή – μια εποχή που εστιάζουμε εξαιρετικά στην επιστήμη μας και την αξία που προσφέρουμε στους ασθενείς» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπουρλά.

Και συνέχισε: «Στο επιτυχημένο μας λογότυπο, κωδικοποιούμε το DNA της εταιρείας – την ιστορία και το μέλλον της. Η νέα εταιρική ταυτότητα της Pfizer είναι μια ψηφιακή έκφραση της δέσμευσής μας για τη μετασχηματιστική δύναμη της επιστήμης. Είναι μια δυναμική αντανάκλαση του σκοπού μας. Η νέα ταυτότητα της εταιρείας μας, ερμηνεύει τον έλικα του DNA – του κώδικα και τη μηχανής της ανθρώπινης προοπτικής. Είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η νέα Pfizer πρόκειται να τολμήσει πιο θαρραλέα, να ερευνήσει πιο βαθιά και να υποστηρίξει πιο παθιασμένα για να κάνει πραγματικότητα αυτό που κάποτε ήταν αδιανόητο».

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Όπως διαβάζει κανείς στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, η Pfizer Inc. είναι αμερικανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Νέα Υόρκη. Το 2012 ήταν μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο και κατατάσσεται 57η στον κατάλογο Fortune 500 του 2018, με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση το σύνολο των εσόδων.

Η εταιρεία αναπτύσσει και παράγει φάρμακα και εμβόλια, για ένα ευρύ φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της ανοσολογίας, της ογκολογίας, της καρδιολογίας, της ενδοκρινολογίας, της νευρολογίας κ.ά.

Το 2016, η Pfizer Inc. αναμενόταν να συγχωνευθεί με την Allergan για να δημιουργήσει την “Pfizer plc” με έδρα την Ιρλανδία. Η αξία της συμφωνίας ήταν 160 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συγχώνευση ακυρώθηκε τον Απρίλιο του 2016, ωστόσο, λόγω των νέων κανόνων από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατά της αντιστροφής φόρου (μιας μεθόδου αποφυγής της φορολογίας μέσω της συγχώνευσης με μια εταιρεία του εξωτερικού). Η εταιρεία έχει συμφωνήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο φαρμακευτικό διακανονισμό με το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2018, η Pfizer ανακοίνωσε τη κοινή συγχώνευση του τμήματος καταναλωτικών ιατρικών προϊόντων με τον βρετανικό φαρμακευτικό γίγαντα GlaxoSmithKline. Η βρετανική εταιρεία θα διατηρούσε τον έλεγχο του 68% των μετοχών.

Η Pfizer ήταν συστατικό του Βιομηχανικού δείκτη Ντόου Τζόουνς από το 2004 έως το 2020, όταν ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα αντικατασταθεί από την Amgen στον βιομηχανικό δείκτη. Η αλλαγή τέθηκε σε ισχύ στις 31 Αυγούστου 2020.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Νέα Υόρκη από τον Γερμανοαμερικανό Τσαρλς Πφίτσερ και τον ανιψιό του Τσαρλς Φ. Έρχαρτ από την πόλη Λούντβιχσμπουργκ στην Γερμανία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις