Το Bitcoin μετά από την διόρθωση στις αρχές της εβδομάδας κινείται και πάλι ανοδικά και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο θετικά ή αρνητικά.

Ο Έλον Μασκ σχολιάζοντας ένα tweet του συγγραφέα του βιβλίου μπεστ σέλερ “Bitcoin Billionaires”Ben Mezrich  είπε ότι “ούτε και εκείνον θα τον ενοχλούσε” να πληρώνεται σε Bitcoin.

Σχόλιο έκανε και ο δημιουργός της πλατφόρμας Parallax Digital, Robert Breedlove υπενθυμίζοντας στον ιδρυτή της Tesla ότι “τα χρήματα υπάρχουν για να μετακινούν την αξία μέσα στο χώρο και το χρόνο, με τον χρυσό να μπορεί να το κάνει μόνο μέσω του χρόνου και τα κοινά νομίσματα μόνο μέσω του χώρου”.

Ο Μασκ απάντησε σε αυτό, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία η κίνηση αλλά η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών. Το χρήμα, πιστεύει ο Μασκ, πρέπει να εξεταστεί από την άποψη της θεωρίας της πληροφορίας, δεδομένου ότι είναι «ένα σύστημα πληροφοριών για την κατανομή της εργασίας».

Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέτει, όποιο σύστημα έχει λιγότερα ελαττώματα είναι το καλύτερο.

Δεδομένου ότι ο αμερικανονοτιοαφρικανός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της οικονομίας και της τεχνολογίας, οι θιασώτες των κρυπτονομισμάτων  δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις τοποθετήσεις του προκειμένου να πείσουν τις αγορές.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από μια από τις συνεντεύξεις του το 2019, ο Μασκ θεωρεί ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αντικαθιστούν τα μετρητά αλλά όχι ως πρωταρχική πηγή.

Εκτός αυτού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla συχνά πλαστοπροσωπείται από διάφορους που θέλουν διαφημίσουν στο όνομά του διάφορα μικρά κρυπτονομίσματα.

Με το τελευταίο του tweet  ξαναγίνεται σαφές  ότι το Bitcoin είναι ίσως το μόνο με το οποίο ασχολείται, έστω στο …Twitter

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις