Εκατομμύρια δολάρια κατέβαλε η Apple σε μία γυναίκα από το Όρεγκον, αφού τεχνικοί της εταιρείας χρησιμοποίησαν το iPhone της για να δημοσιεύσουν ακατάλληλα βίντεο.

Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Telegraph, η γυναίκα έστειλε το iPhone της για επισκευή στις 14 Ιανουαρίου 2016 σε έναν εγκεκριμένο από την Apple κατάστημα επισκευής που ονομάζεται Pegatron Technology Service στην Καλιφόρνια. Οι τεχνικοί ωστόσο, εκεί ανέβασαν «εξαιρετικά προσωπικό και ιδιωτικό, ακατάλληλο υλικό» στο λογαριασμό της γυναίκας στο facebook και σε άλλα σάιτ.

Τα βίντεο μεταφορτώθηκαν ώστε να φαίνεται ότι η ίδια η γυναίκα τα είχε μοιράσει σκόπιμα, σύμφωνα με τα έγγραφα, προκαλώντας της «σοβαρό συναισθηματικό στρες». Η γυναίκα ενημερώθηκε για το περιστατικό όταν φίλοι είδαν τα βίντεο και τις φωτογραφίες στο Facebook. Τότε εκείνη μήνυσε την Apple και τελικά συμφώνησε με την εταιρεία σε έναν διακανονισμό εκατομμυρίων δολαρίων.

Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε μόνο όταν οι δικηγόροι σε μια νεότερη, άσχετη υπόθεση που αφορούσε την Apple και την Pegatron αναφέρθηκαν στην προηγούμενη υπόθεση, λέγοντας ότι ο πελάτης που κατονομάστηκε ήταν «σαφώς η Apple». Η εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό σε δήλωση στον Guardian. Οι δικηγόροι της γυναίκας δεν προέβησαν σε κάποιο σχόλιο.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας και διαθέτουμε ορισμένα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα αυτά προστατεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της επισκευής των προϊόντων», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple. «Όταν μάθαμε για αυτήν την τρομερή παραβίαση των πολιτικών μας σε έναν από τους προμηθευτές μας το 2016, λάβαμε άμεση δράση και έκτοτε συνεχίσαμε να ενισχύουμε τα πρωτόκολλα προμηθευτών μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις