Οι χρήστες του Twitter θαμπορούν να υποβάλουν ένσταση κατά της αναστολής των λογαριασμών τους και αυτή να αξιολογηθεί βάσει των νέων κριτηρίων της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, αρχής γενομένης από την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια, τα οποία εφαρμόζονται μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, οι λογαριασμοί στο Twitter θα αναστέλλονται μόνο για σοβαρές ή συνεχιζόμενες και επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των πολιτικών της πλατφόρμας.

Οι σοβαρές παραβιάσεις της πολιτικής στο Twitter περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητα, την υποκίνηση ή την απειλή βίας ή βλάβης και τη στοχευμένη παρενόχληση άλλων χρηστών, όπως αναφέρει το Reuters.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα λαμβάνει λιγότερο αυστηρά μέτρα, όπως ο περιορισμός της εμβέλειας των tweets που παραβιάζουν τις πολιτικές του ή το να ζητά από τους χρήστες να αφαιρούν τα tweets προτού συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Έλον Μασκ δέχθηκε πυρά για την αναστολή των λογαριασμών αρκετών δημοσιογράφων λόγω διαμάχης για τη δημοσίευση δημόσιων δεδομένων για το αεροπλάνο του δισεκατομμυριούχου. Αργότερα, οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων αποκαταστάθηκαν στο Twitter.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις