Έλον Μασκ: ο Αμερικανός μεγιστάνας αναστάτωσε τους ακολούθους του ποστάροντας απλώς το ελληνικό γράμμα «Ω» στο timeline του.

Όπως ήταν αναμενόμενο το ποστ έγινε viral και μέχρι χθες (29.1.2023) το βράδυ είχε πάνω από 2,8 εκατ. views.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν πάντως τα σχόλια που του έστελναν οι followers του στο Twitter προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τι σημαίνει το ελληνικό γράμμα «Ω» που ανέβασε ο Έλον Μασκ.

Κάποιος έσπευσε να πληροφορήσεις τους υπόλοιπους χρήστες ότι πρόκειται για το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, άλλος σχολίασε «Άλφα και Ωμέγα!», ενώ ένας τρίτος, πιο «αιχμηρός», απάντησε στον Μασκ ένα λακωνικό, «Πάρε χάπι αδελφέ».

Η ερμηνεία

Ωστόσο, ο Έλον Μασκ αποφάσισε 8 ώρες αργότερα να εξηγήσει τι σημαίνει το γράμμα «Ω».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Έλον Μασκ το «Ω» είναι το μήνυμά του για «αντίσταση στο ρεύμα» καθώς το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου είναι το σύμβολο για την μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης στο Διεθνές σύστημα μονάδων (το Ωμ) το οποίο πήρε την ονομασία αυτή από τον Γερμανό φυσικό Γκέοργκ Ωμ.

Η προτίμηση στα ελληνικά

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ, κάνει μία ανάρτηση στα ελληνικά, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί τον Ιούνιο 2021, τότε ο μεγιστάνας είχε ανεβάσει μάλιστα και αρχαία ελληνικά.

«Εἰδέναι μέν μηδέν πλήν αὐτό τοῦτο εἰδέναι», είχε γράψει που στα νεοελληνικά μεταφράζεται ως: «Δεν ήξερε τίποτα, αλλά αυτό ακριβώς το ήξερε».

Εξάλλου, τον περασμένο Οκτώβριο, ο 51χρονος μεγιστάνας έκανε ένα αινιγματικό tweet στα ελληνικά γράφοντας απλά τη λέξη «διαλεκτική» και όπως ήταν φυσικό έκανε πολλούς να αναρωτιούνται τι θέλει να πει και την είχε στο μυαλό του, αλλά και το google translate και τα λεξικά να πάρουν φωτιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις