Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, σχεδιάζει να ξεκινήσει μια υπηρεσία chatbot και να εντάξει περισσότερη Τεχνητή Νοημοσύνη στη μηχανή αναζήτησής της, απαντώντας στη Microsoft για το ποιος από τους δύο κολοσσούς θα ηγηθεί του νέου τεχνολογικού άλματος.

Σε ανάρτησή του, τη Δευτέρα, ο CEO της Alphabet, Sundar Pichai, δήλωσε ότι η εταιρεία δημιουργεί μια υπηρεσία συνομιλιών με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη που ονομάζεται Bard, η οποία αρχικά θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά προτού διατεθεί στο ευρύ κοινό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το Bard τροφοδοτείται από το LaMDA, την πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης της Google, η οποία μπορεί να παράγει ομιλία που μοιάζει τόσο πολύ με τον άνθρωπο, ώστε ένας μηχανικός της εταιρείας πέρυσι να την αποκαλέσει «συναισθηματική», ισχυρισμό που ο τεχνολογικός γίγαντας και οι επιστήμονες απέρριψαν ευρέως.

«Αγώνας δρόμου» με τη Microsoft

Η είδηση ακολουθεί τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Microsoft, ότι στοχεύει να ενσωματώσει την Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα της, καθώς και να διευρύνει τη διαθεσιμότητα του πολυσυζητημένου ChatGPT, του chatbot της νεοσύστατης OpenAI, την οποία υποστηρίζει.

Η Google σχεδιάζει, επίσης, να προσθέσει λειτουργίες με Tεχνητή Nοημοσύνη στη μηχανή αναζήτησής της, οι οποίες θα συνθέτουν πληροφορίες για να απαντήσουν σε σύνθετα ερωτήματα, όπως αν είναι ευκολότερο να μάθει κανείς να παίζει κιθάρα ή πιάνο, δήλωσε ο Pichai.

H Google θα διαθέσει εργαλεία που θα τροφοδοτούνται αρχικά από το LaMDA και αργότερα από άλλη τεχνολογία AI, σε προγραμματιστές ιστοσελίδων, δημιουργούς και επιχειρήσεις από τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις