Ο τεχνολογικός γίγαντας Apple έχει περιορίσει τη χρήση του ChatGPT του OpenAI και άλλων εργαλείων εξωτερικής τεχνητής νοημοσύνης (AI) για ορισμένους υπαλλήλους λόγω ανησυχιών ότι ενδέχεται να διαρρεύσουν εμπιστευτικά δεδομένα, καθώς η εταιρεία αναπτύσσει παρόμοια τεχνολογία, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η Apple ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους της να μην χρησιμοποιούν το Copilot του GitHub που ανήκει στη Microsoft (MSFT), το οποίο βοηθά τους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα λογισμικού. Η κίνηση της Apple έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το ChatGPT και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιούν τεράστια δεδομένα χρηστών για να βελτιώσουν ή να «εκπαιδεύσουν» την προσφορά τεχνητής νοημοσύνης τους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Samsung Electronics περιόρισε προσωρινά τους υπαλλήλους από τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται, αφού ορισμένοι εργαζόμενοι ανέβασαν κατά λάθος ευαίσθητο κώδικα στο ChatGPT. Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase (JPM) και της Verizon Communications (VZ), έχουν επίσης επιβάλει παρόμοιους περιορισμούς σχετικά με τη χρήση του ChatGPT για να αποτρέψουν τη διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων.

Τον Μάρτιο, το OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft είπε ότι πήρε προσωρινά το ChatGPT εκτός σύνδεσης, αναφέροντας ένα σφάλμα σε μια βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα που επέτρεπε σε ορισμένους χρήστες να βλέπουν τίτλους από το ιστορικό συνομιλιών άλλου ενεργού χρήστη. Τον περασμένο μήνα, το OpenAI παρουσίασε νέα στοιχεία ελέγχου που επιτρέπουν στους χρήστες να απενεργοποιούν το ιστορικό συνομιλιών τους στο ChatGPT. Αυτά τα νέα στοιχεία ελέγχου βοηθούν τους χρήστες να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους στο ChatGPT και να επιλέγουν ποιες συνομιλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων του OpenAI.

Την Πέμπτη, το OpenAI ανακοίνωσε μια εφαρμογή ChatGPT για iPhone και iPad. Η εταιρεία ξεκίνησε την κυκλοφορία του iOS στις Η.Π.Α. και σκοπεύει να επεκταθεί σε επιπλέον χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις