Θεσσαλονίκη: Πορεία αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό - «Να σταματήσει η γενοκτονία»
Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (16/6) εργαζόμενοι και φοιτητές κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και βροντοφώναξαν υπέρ της Παλαιστίνης.

Πορεία αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, πραγματοποίησαν τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (16/6) μέλη σωματείων εργαζομένων, μέλη του ΠΑΜΕ, της ΕΔΥΕΘ, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων.
Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 8 το βράδυ, από την πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με κεντρικό σύνθημα, «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» οι διαδηλωτές ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό της «γενοκτονίας», στη Γάζα, κάνοντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν μάλιστα ο πόλεμος να σταματήσει άμεσα και χαρακτήρισαν το Ισραήλ ως «κράτος-δολοφόνο». Ζήτησαν, επιπλέον, να ανοίξουν δίοδοι για να τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη.
Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στους δρόμους, απαιτώντας από τα συνδικάτα και τους θεσμικούς φορείς να πάρουν καθαρή θέση υπέρ της Παλαιστίνης.

