Το «μυστικό» συστατικό που δίνει διάρκεια ζωής στο φρέσκο λάδι και το «σώζει» από τυχόν αλλοιώσεις
Αν θέλεις να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο έξυπνη και λιγότερο σπάταλη, ξεκίνα από το ντουλάπι σου. Ένα κουταλάκι αλάτι μπορεί να σώσει!
Οι παλιές νοικοκυρές είχαν τα μυστικά τους στην κουζίνα. Ήξεραν να διατηρούν τις πρώτες ύλες τους φρέσκες, γευστικές και ασφαλείς για πολύ καιρό. Ένα κόλπο της γιαγιάς λοιπόν που αξίζει να ξέρεις σχετίζεται με το λάδι και πώς μπορείς να το διατηρήσεις φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προφυλάσσοντάς το από την οξείδωση και το τάγγισμα (αλλοίωση).
Το «μαγικό» συστατικό λοιπόν βρίσκεται στην κουζίνα σου. Αν θέλεις να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο έξυπνη και λιγότερο σπάταλη, ξεκίνα να χρησιμοποιείς το αλάτι.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι απλό, ψιλό αλάτι κουζίνας. Ανακάτεψέ το απευθείας στο μπουκάλι ή το δοχείο λαδιού. Οι αναλογίες δεν είναι αυστηρές, όμως για κάθε λίτρο λαδιού μπορείς να προσθέσεις περίπου 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Ανακίνησέ το ελαφρώς για να διαλυθεί. Το αλάτι θα λειτουργήσει ως φράγμα έναντι της υγρασίας και των εξωτερικών παραγόντων που ευνοούν την αλλοίωση.
Αν είσαι από εκείνους που τηγανίζουν συχνά και το λάδι εξαντλείται σε εβδομαδιαία βάση, πιθανώς το συγκεκριμένο «κόλπο» να μη σου χρειάζεται, αν όμως ανήκεις σε εκείνους που χρησιμοποιούν λάδι αραιά και που, ή προτιμούν τις μεγάλες συσκευασίες για οικονομία, τότε αυτό το tip θα σε γλιτώσει από σπατάλες, δυσοσμίες και αναγκαστική απόρριψη αλλοιωμένου λαδιού.