Τρεις φίλοι ξεκίνησαν πάγκο με κοτομπουκιές σε ένα πάρκινγκ - Μόλις πουλήθηκε σε ντιλ αξίας ενός δις
Εφτά χρόνια μετά τη δημιουργία της, η επιχειρηματική ιδέα του 24χρονου τότε stand-up κωμικου εξελίχθηκε με τρόπο που κανείς δεν περίμενε.

Το 2017, με μόλις 900 δολάρια σε αποταμιεύσεις, ο Αρμάν Ογκανεσιάν ξεκίνησε μαζί με τους παιδικούς του φίλους, τον σεφ Ντέιβ Κοπουσιάν και τον Τόμι Ρουμπενιάν, να πουλάει πικάντικο κοτόπουλο τύπου Nashville σε ένα πρόχειρο pop-up σε πάρκινγκ στο Λος Άντζελες.
Εφτά χρόνια μετά η επιχειρηματική ιδέα του 24χρονου τότε stand-up κωμικου που δεν είχε καμία εμπειρία στην εστίαση ή τις επιχειρήσεις εξελίχθηκε με τρόπο που κανείς δεν περίμενε.
Αρχικά, η ιδέα αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, ακόμη και από τον ίδιο τον Κοπουσιάν, ο οποίος είχε δουλέψει σε εστιατόρια με αστέρι Michelin και δήλωσε στον Ογκανεσιάν ότι δεν του αρέσει καν το κοτόπουλο. Τελικά, ο Κοπουσιάν συμμετείχε, στην αναζήτησή τους όμως για επενδυτές, όλοι τους απέρριψαν εκτός από τον Τόμι Ρουμπενιάν.
Κάπως έτσι οι τρεις τους άρχισαν να κάνουν οικονομίες και να ψάχνουν συνταγές αντλώντας έμπνευση από το δημοφιλές εστιατόριο Howlin' Ray's στο Λος Άντζελες. Δοκίμασαν δεκάδες συνταγές, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για το κοτόπουλο, επισκέφθηκαν τα πιο διάσημα chicken spots του Λος Άντζελες και, μέσα από δοκιμές δημιούργησαν τη δική τους μοναδική εκδοχή του Nashville hot chicken όταν έριξαν τυχαία κοτόπουλο μέσα σε ένα σχεδόν άδειο βάζο τουρσί.
Δείτε την απίστευτη ιστορία που «γέννησε» το Dave’s Hot Chicken, το οποίο πλέον πωλήθηκε σε ιδιωτική επενδυτική εταιρεία σε ντιλ αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.