Τροχαίο ατύχημα στο Γκέτεμποργκ: Τραμ εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε πιτσαρία
Η αστυνομία ανέφερε ότι το τραμ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και να συνεχίσει κατευθείαν μέσα στο κτίριο.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (20/6) στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όταν ένα τραμ εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε πιτσαρία.
Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού του τραμ, σύμφωνα με αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπως η βρετανική Independent. Οι τραυματίες διακομίστηκαν άμεσα στο νοσοκομείο της πόλης.
Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Kungsportsavenyn και Vasagatan, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή.
Η αστυνομία ανέφερε πως το τραμ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, γεγονός που οδήγησε στον εκτροχιασμό του και την πρόσκρουση στο κτίριο.
Οι αρχές έχουν αρχίσει έρευνα για το περιστατικό, εξετάζοντας αν σοβαρή απροσεξία συνέβαλε στο ατύχημα και τους τραυματισμούς των επιβατών στη Σουηδία.