Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν ήμουν καν υπουργός: Σκληρή απάντηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης
Με μια αιχμηρή δήλωση, ο Μάκης Βορίδης, απαντά στις κατηγορίες που του αποδίδονται από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά.

Με μια αιχμηρή δήλωση, ο Μάκης Βορίδης, απαντά στις κατηγορίες που του αποδίδονται από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για «παντελή ανυπαρξία ποινικών ευθυνών» και υπογραμμίζοντας την πολιτική διάσταση των αιτιάσεων. Ο Μάκης Βορίδης, σε ανάρτησή του, αποδομεί σημείο προς σημείο τα όσα του καταλογίζονται, παρουσιάζοντας μια διαφορετική οπτική των γεγονότων.
«Δεν ήμουν καν υπουργός» - Το χρονολογικό ατόπημα
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εστιάζει αρχικά στο χρονολογικό παράδοξο δύο εκ των κατηγοριών. Όπως επισημαίνει, «δύο από τις πράξεις που μου αποδίδονται φέρονται να έχουν τελεστεί το 2021 – δηλαδή σε χρονική περίοδο κατά την οποία δεν ήμουν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων». Ο Μάκης Βορίδης διερωτάται με έμφαση: «Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμαι συνεργός σε απιστία ως Υπουργός, για πράξεις που φέρονται ότι τελέστηκαν από διαχειριστές κρατικής περιουσίας ενώ δεν κατείχα καν την υπουργική ιδιότητα;».
Κατανομή βοσκοτόπων: Απόφαση ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο δεύτερο σημείο της απάντησής του, ο Μάκης Βορίδης αναφέρεται στην κατηγορία περί συνέργειας σε απιστία, επειδή υπέγραψε, συμφωνώντας στην πρόταση της τότε διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την κατανομή των βοσκοτόπων. Το αξιοσημείωτο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι η συγκεκριμένη διοίκηση «είχε διοριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» και η πρόταση κατανομής έγινε «σε εκτέλεση Υπουργικής Απόφασης επίσης του ΣΥΡΙΖΑ».
«Και σήμερα, κατηγορούμαι από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει με νόημα ο Μάκης Βορίδης, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την πολιτική σκοπιμότητα των κατηγοριών. Ως προς την ουσία, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η κατανομή έγινε «βάσει Υπουργικής Απόφασης και είναι απολύτως νόμιμη», προσθέτοντας ότι περισσότερα επ’ αυτού θα ειπωθούν κατά την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή. Επαναλαμβάνει δε την απορία: «πώς γίνεται να τελώ συνέργεια σε απιστία συναινώντας στην εφαρμογή νόμιμης κανονιστικής υπουργικής αποφάσεως;».
«Κακούργημα το να ζητάς παραίτηση;» – Η περίπτωση Βάρρα
Το τρίτο σημείο της δήλωσης αφορά την κατηγορία ότι ζήτησε την παραίτηση του κ. Βάρρα. Ο Μάκης Βορίδης τοποθετείται με ειρωνικό τόνο: «Αν πλέον θεωρείται κακούργημα το να ζητάς την παραίτηση ενός υφισταμένου σου, τότε η κατηγορία αυτή χρειάζεται αρκετή μυθιστορηματική φαντασία για να εξηγηθεί».
Το «έγκλημα» και η πολιτική διάσταση
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο τέως υπουργός συνοψίζει το «έγκλημά» του: «συμφώνησα με την υπηρεσιακή εισήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εφαρμογή μιας Υπουργικής Απόφασης, αυτή της τεχνικής λύσης, και ότι ζήτησα την παραίτηση του προέδρου του οργανισμού». Αυτά, όπως λέει, είναι τα «αδικήματα» που του αποδίδονται.
Τέλος, διαβεβαιώνει ότι θα επανέλθει με «όλα τα απαραίτητα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα, τη στιγμή που πρέπει», καταλήγοντας ότι «είναι φανερό πως οι αιτιάσεις αυτές δικαιώνουν πλήρως τη θέση της Νέας Δημοκρατίας περί παντελούς ανυπαρξίας ποινικών ευθυνών». Η δήλωση του κ. Βορίδη σηματοδοτεί την έναρξη μιας έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, με τις εξελίξεις να αναμένονται με ενδιαφέρον στη Βουλή.