Μαμάδες με tattoos εξομολογούνται [pics]

Όμορφες και στοργικές μαμάδες με τατουάζ
Όμορφες και στοργικές μαμάδες με τατουάζ

Οι μαμάδες με tattoos είναι σαν όλες τις μαμάδες, στοργικές, πανταχού παρούσες, υποστηρικτικές... και γιατί να μην είναι άλλωστε;

Η αγάπη μιας μητέρας προέρχεται από την καρδιά και όχι... από το δέρμα. Δυστυχώς, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα τατουάζ πρέπει να είναι εκτός ορίων για τους γονείς και ιδιαίτερα για τις μητέρες. Αρκετοί μάλιστα δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν διάφορα προσβλητικά σχόλια στις ανυποψίαστες γυναίκες.

 

Τα τατουάζ παλαιότερα θεωρούνταν σπάνια, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα, τόσο μάλιστα που το περίεργο είναι να μη έχεις ένα. Μια αναφορά της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής που ενσωμάτωσε μια έρευνα του Pew Research Center του 2010 δείχνει ότι περίπου το 38% των νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ κάπου στο σώμα τους. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει διαφορετικούς ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων και γιατρών, οδοντιάτρων και ποδηλατών, αθλητών, αστέγων ποπ, καλλιτεχνών και γονέων. Ο καιρός που τα τατουάζ  θεωρούνταν ταμπού και συνδέονταν μόνο με την αποκλίνουσα συμπεριφορά, έχει περάσει οριστικά.

  

Τα τατουάζ είναι μια μορφή τέχνης και όλοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα. Αλλά όχι μάλλον οι μαμάδες... Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν δουν μια μητέρα, καλυμμένη με τατουάζ με το παιδί της, αντιδρούν αρνητικά φτάνοντας να κάνουν προσβλητικά σχόλια όπως αναφέρουν οι μητέρες, του τύπου: «κρίμα στο παιδάκι... σίγουρα θα γίνει παραβατικό», «μια καλή μαμά δεν έχει τατουάζ», «σίγουρα τα έχει κάνει για να τραβήξει την προσοχή των αντρών (;)», «τι νομίζεις ότι θα λένε τα παιδιά σου για σένα;». Απαράδεκτα σχόλια που δεν αποδέχονται την αυτοδιάθεση και το δικαίωμα των προσωπικών επιλογών. Δεν είναι όμως μόνο τα σχόλια. Το 2015 δικαστής στην Αυστραλία απαγόρευσε σε μητέρα να συνεχίζει να θηλάζει γιατί πίστευε ότι θα κολλούσε HIV από τα τατουάζ που είχε. Όπως είπε: «Αν εξετάσουμε το όφελος για το παιδί, που είναι 11 μηνών, από τον θηλασμό, σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να είναι ένα δια βίου πρόβλημα σε περίπτωση που το παιδί κολλήσει τον ιό HIV, η άποψη του δικαστηρίου είναι ότι δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού να συνεχίσει να θηλάζει»!

     

Τι δηλώνουν όμως οι ίδιες οι μητέρες με τατουάζ; Ποια είναι τα περίεργα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους;

Είμαστε έτοιμες να καθαρίζουμε όλη μέρα τις ζωγραφιές από το δέρμα των παιδιών μας! Ιδιαίτερα εάν τα παιδιά είναι μικρά που τους αρέσει να ζωγραφίζονται ούτως ή άλλως βλέποντας τα τατουάζ θα το κάνουν ακόμα περισσότερο. Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον δεν ζωγραφίζουν τους τοίχους! 

  

Εμείς (και τα παιδιά μας) είμαστε πολύ δημοφιλής στην παιδική χαρά. Όταν τα παιδιά είναι ακόμα αρκετά μικρά για να παίζουν στην παιδική χαρά και να βρίσκονται συνέχεια κοντά μας πάντα θα υπάρχουν άλλα παιδάκια τα οποία θα ρωτάνε για τα τατουάζ. Γιατί τα παιδιά αγαπούν πραγματικά τα τατουάζ. Μας ακολουθούν κυριολεκτικά γύρω από την παιδική χαρά, και ρωτάνε τι είναι το καθένα και γιατί το έχουμε. Μόλις ικανοποιηθεί η περιέργειά τους, προχωρούν στα παιδιά. Αλλά μην ανησυχείτε, αυτές οι αλληλεπιδράσεις είναι απλώς φυσιολογικές, αδέξιες αλληλεπιδράσεις παιδιών. Δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά τα παιδιά επειδή η μαμά τους έχει τατουάζ. Απλώς έχουν πολύ περισσότερους φίλους.   

Δεν περνάμε απαρατήρητες από τις άλλες μαμάδες. Υπάρχουν 2 κατηγορίες: οι μαμάδες που νομίζουν ότι είμαστε πολύ cool και οι μητέρες που νομίζουν ότι είμαστε εγκληματίες. Καμία από τις 2 δεν μπορεί να δει ότι είμαστε απλά σκληρά εργαζόμενες, κουρασμένες μαμάδες που προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα!

     

Τα παιδιά μας έχουν από νωρίς εκλεκτικό λεξιλόγιο. Τα παιδιά ρωτάνε συνέχεια, τι είναι αυτό που γράφει εδώ, τι είναι αυτό το σχήμα εκεί, πράγματα και λέξεις που μπορεί να βλέπουν πάνω στα τατουάζ. Και αυτό όσο και αν φαίνεται περίεργο διευκολύνει την λεκτική τους εξέλιξη με τη χρήση ωραίων λέξεων.
   

Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να αποδεχόμαστε την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος και να μην κρίνουμε. Κάποιοι αγαπούν τα tattoos και κάποιοι όχι, όπως κάποιος προτιμά να φοράει μαύρα ή χρωματιστά ρούχα. Είναι θέμα επιλογής και τα στερεότυπα δεν έχουν θέση εδώ. Όλες οι μητέρες θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους, ανεξάρτητα από το τι κάνουν για τον εαυτό τους. Ούτως ή άλλως οι μαμάδες με tattoos δεν είναι μόνο τρυφερές όπως όλες οι μαμάδες αλλά και πιο «χρωματιστές» στα μάτια των παιδιών τους!