Κορονοϊός Νέα Υόρκη: Χάος επικράτησε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης όταν πλήθος Ορθόδοξων Εβραίων βγήκε στους δρόμους στη συνοικία του Γουίλιαμσμπεργκ για να θρηνήσουν το θάνατο ραβίνου ο οποίος μάλιστα πέθανε από τον κορονοϊό.

Οι ορθόδοξοι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους κοντά στη συμβολή της Rutledge Street με την Bedford Avenue για να τιμήσουν τον ραβίνο Chaim Mertz, όπως γράφει η New York Post, οι περισσότεροι φορώντας μάσκες αλλά χωρίς να τηρούν τις οδηγίες για τήρηση αποστάσεων…

Ο δήμαρχος της πόλης με τα περισσότερα θύματα του ιού, o Μπιλ Ντε Μπλάζιο, έσπευσε στην περιοχή, και βλέποντας τις εικόνες εν μέσω πανδημίας διέταξε την αστυνομία να κάνει συλλήψεις.

«Κάτι εντελώς απαράδεκτο συνέβη απόψε στο Williamsburg: Μια μεγάλη κηδεία με πλήθος κόσμου εν μέσω πανδημίας» έγραψε ο Ντι Μπλάζιο στο Twitter.

«Το μήνυμά μου στην εβραϊκή κοινότητα, και όλες τις κοινότητες, είναι απλό: ο καιρός των προειδοποιήσεων έχει περάσει. Το θέμα είναι να σταματήσουμε την ασθένεια και να σώσουμε ζωές. Τέλος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις