Κορονοϊός ΗΠΑ: Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από την είδηση ότι ένα γραφείο κηδειών είχε αναγκαστεί να φυλάσσει τα πτώματα σε απλά φορτηγά. Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα σε νεκρούς από τον κορονοϊό και λόγω της αύξησης των νεκρών τα γραφεία των κηδειών πασχίζουν για να αντεπεξέλθουν. Στη Νέα Υόρκη αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα γραφεία είχε εξαντλήσει όλους τους χώρους και πλέον διατηρούσε τους νεκρούς σε απλά φορτηγά.

Η είδηση έγινε γνωστή όταν οι γείτονες άρχισαν να παραπονιούνται για άσχημη οσμή. Την Τετάρτη η πόλη της Νέας Υόρκης παρέδωσε ένα φορτηγό-ψυγείο σε γραφείο κηδειών, όπως αποκάλυψε το Reuters. Αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε ότι είδε πτώματα μέσα σε ένα φορτηγάκι, ενώ δύο ακόμη ίδια οχήματα όπως και ένα μεγάλο φορτηγό ήταν σταθμευμένα έξω από το γραφείο κηδειών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε ότι περίπου 100 πτώματα διατηρούνταν στα οχήματα αυτά, αφού χάλασε το ψυγείο του γραφείου κηδειών. Η Νέα Υόρκη είναι επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ και τα γραφεία κηδειών της πόλης δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στη μεγάλη αύξηση της δουλειάς. Μάλιστα, αναφέρουν ότι εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των θανάτων καθυστερούν εβδομάδες να θάψουν ή να αποτεφρώσουν τους νεκρούς.

Τονίζεται ότι μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει εξαιτίας της covid-19 στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις