Στη μάχη κατά του κορoνοϊού στρατεύθηκε για άλλη μια φορά ο Αντρέα Μποτσέλι ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες συγκίνησε όλο τον πλανήτη με την ερμηνεία του σε κλασσικά τραγούδια και ύμνους στον άδειο καθεδρικό ναό Ντουόμο, στο Μιλάνο. Αυτήν τη φορά ο Ιταλός τενόρος αποφάσισε να γίνει δωρητής πλάσματος αφού, όπως αποκάλυψε, νόσησε με κορoνοϊό στις αρχές Μαρτίου. Ο Μποτσέλι υποβλήθηκε στην διαδικασία την Τρίτη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πίζα μαζί με την κατά 25 χρόνια νεώτερη σύζυγό του Βερόνικα Μπέρτι, η οποία, επίσης, νόσησε από τον Covid 19.

Ο Ιταλός τενόρος μίλησε και στην εκπομπή Good Morning America όπου και εξήγησε γιατί δεν ανακοίνωσε την προσβολή του από κορονοϊό. «Από σεβασμό σε όλους όσους είχαν πολύ βαρύτερες συνέπειες από τον κορωνοϊό αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να μην ενημερώσω για την κατάστασή μου. Δεν ήθελα να προκαλέσω αδικαιολόγητη ανησυχία στους φίλους μου ενώ ήθελα και να προστατεύσω την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου» είπε χαρακτηριστικά ο Μποτσέλι.

«Η εμπειρία μου από τον κορονοϊό; Μια τραγωδία, όλοι μας μολυνθήκαμε στην οικογένεια, με πυρετό, παρότι δεν ήταν πολύ υψηλός, βήχα και φτέρνισμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Πίζα, στην Τοσκάνη. «Ξεπεράσαμε την ασθένεια πολύ καλά, παρόλο που δυστυχώς χρειάστηκε να ακυρώσω πολλές συναυλίες και αυτό ήταν μια κακή εμπειρία. Ήταν σαν να ζούσα έναν εφιάλτη γιατί ένιωθα ότι δεν είχα πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Ήλπιζα να ξυπνήσω από στιγμή σε στιγμή», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων στη χώρα, η οποία ξεκίνησε στις 4 Μαΐου, ο Μποτσέλι δήλωσε «ευχαριστώ τον Θεό που δεν ήμουν εγώ που έπρεπε να λάβω αποφάσεις». «Δόξα τω Θεώ, δεν είμαι πολιτικός και δεν κλήθηκα να πάρω αποφάσεις, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση αυτού που πρέπει να λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις», είπε. Εκτίμησε ότι υπάρχει «υπερβολικά πολύς συναγερμός» για τη Covid-19 επί του παρόντος και ότι αυτή η στάση ήταν δικαιολογημένη στην αρχή της κρίσης αλλά όχι τώρα.

Στις 12 Απριλίου, ένα μήνα μετά τη διαγνωστική εξέταση της 10ης Μαρτίου για τον κορονοϊό, στην οποία βρέθηκε θετικός, ο τενόρος έδωσε συναυλία στο Duomo του Μιλάνου, τον μεγάλο καθεδρικό ναό της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας. Η συναυλία με τίτλο “Μουσική για την ελπίδα” οργανώθηκε για το Πάσχα και κατά τη διάρκειά της ο καλλιτέχνης έψαλλε μόνος μέσα στον καθεδρικό ναό ύμνους και μελωδίες της εκκλησιαστικής μουσικής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις