Η TikTok, με σκοπό να αποφύγει την απαγόρευση χρήσης της εφαρμογής που προώθησε ο Τραμπ, ζήτησε την αναστολή του αντίστοιχου διατάγματος από Αμερικανό δικαστή. Το διάταγμα αυτό προβλέπει την απαγόρευση τηλεφόρτωσης της εφαρμογής σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, και μάλιστα τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή 27/9. Στην προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία στο δικαστήριο της Ουάσινγκτον, υποστηρίζει πως μια τέτοια απαγόρευση είναι αντισυνταγματική. Η ακροαματική συνεδρίαση για την προσφυγή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00, ώρα Ελλάδος, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη.

Η απαγόρευση τηλεφόρτωσης της εφαρμογής είχε ορισθεί αρχικά για την 20η Σεπτεμβρίου, με το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου να ανακοινώνει την αναβολή αυτού τουλάχιστον μέχρι τις 27 του ίδιου μήνα. Η πλήρης απαγόρευση των δραστηριοτήτων της TikTok, θυγατρικής εταιρείας της ByteDance, ενδέχεται να ισχύσει από τις 12 Νοεμβρίου.  Για να μην προβεί σε αυτή την ενέργεια, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαιτήσει από την εταιρεία να θέσει υπό αμερικανικό έλεγχο τις δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ είχε κατηγορήσει αρκετές φορές την εφαρμογή ότι υποκλέπτει προσωπικά στοιχεία των Αμερικανών χρηστών της εφαρμογής, με σκοπό την κατασκοπεία των Η.Π.Α., ενώ το μέσο δικτύωσης αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε κάτι τέτοιο, σχολιάζοντας μάλιστα πως “όπως έχουν αποδείξει οι ελάχιστα σαφείς και αντιφατικές δηλώσεις του προέδρου και άλλων αξιωματούχων αυτούς τους τελευταίους μήνες, κίνητρο των απαγορεύσεων δεν είναι κάποια αληθινή ανησυχία για την εθνική ασφάλεια, αλλά μάλλον πολιτικές θεωρήσεις που συνδέονται με τις ερχόμενες γενικές εκλογές”, ενώ στο δικαστικό έγγραφο υπογραμμίζει πως “αν οι απαγορεύσεις δεν ανασταλούν, οι ζημιές που θα προκληθούν στους ενάγοντες θα είναι ανεπανόρθωτες”.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η μητρική εταιρεία της TikTok, ByteDance, ανακοίνωσε σήμερα την υποβολή αιτήματος έγκρισης στο κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, σχετικά με εξαγωγή τεχνολογίας, χωρίς αυτό να συνδέεται άμεσα με την TikTok ή κάποια πιθανή πώληση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις