Κράτη-πειρατές χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Συρία, κατηγορώντας τις ότι διαλύουν την παγκόσμια σταθερότητα.
Η Τουρκία θα χαλάσει το παιχνίδι

Υποστήριξε ότι πλέον ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί αυτήν την καταπίεση και πως η Τουρκία θα χαλάσει αυτό το άδικο και αιμοσταγές παιχνίδι.

Στην ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «το φυσικό αέριο που ανακαλύψαμε στη Μαύρη Θάλασσα ήταν τα πρώτα καλά νέα. Ινσαλάχ και στην Ανατολική Μεσόγειο περιμένουμε σύντομα καλά νέα».

«Ο κόσμος αν δεν απαλλαγεί από τα κράτη-πειρατές και τους πειρατές κυβερνώντες τους δεν είναι δυνατόν η ανθρωπότητα να πετύχει την ειρήνη και την ηρεμία.

Δυστυχώς, ειδικά στη δική μας περιοχή ο αριθμός των κρατών-πειρατών είναι πολύ μεγάλος. Αυτά τα κράτη-πειρατές από το Ισραήλ, μέχρι τον τομέα ελληνοκυπριακής διοίκησης και μέχρι το καθεστώς της Συρίας, καταπιέζουν τόσο τους δικούς τους πολίτες αλλά και διαλύουν την παγκόσμια σταθερότητα», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Τους φέραμε στον ίσιο δρόμο»

Πρόσθεσε ότι «οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν αυτά τα κράτη, τα οποία κρύβονται πίσω από τις παγκόσμιες δυνάμεις, προκαλούν μπελάδες στην ανθρωπότητα. Πλέον ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί αυτήν την καταπίεση. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τη δύναμη που έχει στα χέρια της για να καταστρέψει αυτό το άδικο, παράνομο, άσχημο και αιμοσταγές παιχνίδι».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι «αυτοί που εδώ και χρόνια όχι μόνο δεν τήρησαν τις υποσχέσεις που έδωσαν στην Τουρκία, αλλά και με κατηγόρησαν από πάνω, τους φέραμε στον ίσιο δρόμο».

Στόλτενμπεργκ: Hot line Ελλάδας – Τουρκίας που θα λέγεται 24/7

Στόλτενμπεργκ: Hot line Ελλάδας – Τουρκίας που θα λέγεται 24/7

«Μια ασφαλής τηλεφωνική γραμμή δημιουργήθηκε επίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή η γραμμή μπορεί να ονομαστεί 24/7. Αυτός ο μηχανισμός έγινε χάρη στις εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις. Ευχαριστώ και τα δύο μέρη για αυτήν τη θετική εξέλιξη. Οι μηχανισμοί αποκλιμάκωσης είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Ελπίζω ότι τα υπάρχοντα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποίησε επίσκεψη στην Άγκυρα και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 αναμένεται στην Αθήνα.