Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει το χαμένο έδαφος εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Λίγες μόνο μέρες μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό ξεκίνησε εκ νέου τις προεκλογικές ομιλίες του, ενώ προσπαθεί κάθε εμφάνισή του να τη μετατρέψει σε σόου προκειμένου να κερδίσει ψήφους.

Αυτή τη φορά, στην προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στην Αϊόβα, η τρίτη σε ισάριθμες ημέρες, ο αμερικανός πρόεδρος ρώτησε το αν θέλει το κοινό να πετάξει την γραβάτα του. Οι οπαδοί του ενθουσιάστηκαν με αυτή την πρόταση και άρχισαν να… ουρλιάζουν.

Αρχικά φόρεσε το γνωστό κόκκινο καπελάκι και ρώτησε το πλήθος: «Να την βγάλω ή όχι; Τι νομίζετε;» Οι περισσότεροι άρχισαν να τον παροτρύνουν να το κάνει και μόλις άρχισε να την λύνει, ξεκίνησαν τα ουρλιαχτά στο κοινό, με τον Τραμπ να γελάει και να λέει: «Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα. Νιώθω ωραία. Τώρα μπορούμε να χαλαρώσουμε και να περάσουμε καλύτερα».

Σημειώνεται πως και σε αυτή την ομιλία δεν τηρούνταν κανένα μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Στην διάρκεια της ομιλίας του πάντως, για άλλη μία φορά ειρωνεύτηκε τον Τζο Μπάιντεν και έκανε λόγω για την διανοητική ικανότητα του αντιπάλου του, συγκρίνοντάς τον με τους Πούτιν, Κιμ και Σι…


«Ο πρόεδρος Σι στην Κίνα είναι στο 100%, ο Πούτιν στη Ρωσία το ίδιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορεά στο 100%. Αυτοί οι άνθρωποι είναι έξυπνοι και σε εγρήγορση. Ο Τζο το έχει χάσει. Ακόμα και στις καλύτερες ημέρες του δεν ήταν έξυπνος και αυτό το ξέρουν όλοι» είπε ο Τραμπ.

Η ανάρτηση που προκάλεσε σάλο

Την Τετάρτη ο Τραμπ ανάρτησε στο διαδίκτυο μια απαράδεκτη επεξεργασμένη φωτογραφία, προσπαθώντας να σχολιάσει την ηλικία του κατά 3 χρόνια μεγαλύτερό του Τζο Μπάιντεν. Συγκεκριμένα ανάρτησε στο Twitter μία επεξεργασμένη εικόνα που χρησιμοποιούν αστειευόμενοι οι οπαδοί του στο διαδίκτυο. Σε αυτή απεικονίζεται το πρόσωπο του Τζο Μπάιντεν στο σώμα ενός υπερήλικα, ο οποίος κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο σε χώρο με πολλούς ακόμα ηλικιωμένους σε οίκο ευγηρίας.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας χρησιμοποιεί ένα λογοπαίγνιο σβήνοντας το γράμμα «P» από το «President», αφήνοντας σκέτη τη φράση «Biden for Resident», το οποίο περιφραστικά σημαίνει «Μπάιντεν για τρόφιμος γηροκομείου».