Μια νοσοκόμα στη Βρετανία κατηγορείται ότι δολοφόνησε 8 βρέφη και προσπάθησε να σκοτώσει άλλα δέκα στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό προκύπτει ύστερα από έρευνα στη μονάδα νεογνών του Countess of Chester, σύμφωνα με την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η Lucy Letby, 30 ετών, εμφανίζεται σήμερα στο δικαστήριο του Warrington καθώς αντιμετωπίζει τις παραπάνω κατηγορίες, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τσέσαϊρ. Η Letby συνελήφθη για τρίτη φορά την Τρίτη στο πλαίσιο έρευνας για το νοσοκομείο, η οποία ξεκίνησε το 2017. Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, οι κατηγορίες αφορούν στην περίοδο 2015 -2016.

Υπενθυμίζεται πως η Letby είχε αρχικά συλληφθεί από την αστυνομία του Τσέσαϊρ το 2018 μετά από μία αύξηση του αριθμού των θανάτων στο νοσοκομείο. Η ίδια είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Τσέστερ, ενώ κάποτε ήταν το κεντρικό πρόσωπο εκστρατείας για τη συγκέντρωση 3 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών.

Η έρευνα στο νοσοκομείο ξεκίνησε το 2017 ότι οι γιατροί διαπίστωσαν πως μωρά που είχαν γεννηθεί πρόωρα πέθαναν μετά από καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια και ήταν ασυνήθιστα αδύνατο να επανέλθουν. Η έρευνα στη συνέχεια διευρύνθηκε για τους θανάτους 17 μωρών και 16 μη θανατηφόρων περιστατικών μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε αφού το νοσοκομείο εξέφρασε ανησυχίες για τον υψηλό αριθμό θανάτων μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016 – ο οποίος λέγεται ότι είναι 10% υψηλότερος από τον μέσο όρο. Δύο μωρά είχαν πεθάνει σε αυτό το 2013, αλλά μέχρι το 2015 ο αριθμός είχε τετραπλασιαστεί σε οκτώ.

Τονίζεται πως έκθεση αποκάλυπτε πως τα βρέφη είχαν ασυνήθιστες κηλίδες στα χέρια και τα πόδια τους μετά το θάνατό τους. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αποδειχθεί αιτία θανάτου και ζητήθηκε από την αστυνομία να εξετάσει την υπόθεση το 2017.

Σχετικά με την υπόθεση ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσέσαϊρ, Ντετέκτιβ Πολ Χιουζ, δήλωσε: «Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα για έναν αριθμό θανάτων μωρών και μη θανατηφόρων περιστατικών στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Τσέστερ. Εκείνη την εποχή μια αφοσιωμένη ομάδα ντετέκτιβ εργάστηκε σκληρά σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη υπόθεση κάνοντας ό, τι μπορούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να εντοπίσουν τι οδήγησε σε αυτούς τους θανάτους και τις καταρρεύσεις. Τον Ιούλιο του 2018, μία επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη με την υποψία δολοφονίας σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο The Countess of Chester.

Βγήκε με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Τον Ιούνιο του 2019, η επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη ξανά ύστερα από υποψίες για φόνους σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών. Συνελήφθη επίσης σε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας τριών επιπλέον μωρών. Στις 10 Νοεμβρίου, ως μέρος των τρεχουσών ερευνών μας, η επαγγελματίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη ξανά με την υποψία δολοφονίας σχετικά με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας εννέα μωρών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις