Πάνω από 1,7 εκατομμύρια αντίτυπα της αυτοβιογραφίας του Μπαράκ Ομπάμα, «Γη της Επαγγελίας», πωλήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα στη Βόρεια Αμερική, όπως έγινε γνωστό. Οι πωλήσεις, μάλιστα, είναι σχεδόν τόσες όσες οι πωλήσεις των αυτοβιογραφιών των δύο άμεσων προκατόχων του αθροιστικά, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Παράλληλα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις υψηλότερες για μη λογοτεχνικό βιβλίο.

O εκδοτικός οίκος Crown ανακοίνωσε πως αύξησε την πρώτη έκδοση από 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε 4,3 εκατομμύρια. Στις πωλήσεις συμπεριλαμβάνονται και τα ηχητικά και ψηφιακά βιβλία. Η «Γη της Επαγγελίας», ο πρώτος από τους δύο τόμους, κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου 2020 και κατά την πρώτη ημέρα έκδοσης αγοράστηκαν περίπου 890.000 αντίτυπα.

Δείτε τον Μπαράκ Ομπάμα να μιλά στην Όπρα Γουίνφρεϊ 

Μεταξύ των ενοίκων του Λευκού Οίκου μόνο η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ, μπορεί να θεωρηθεί το ίδιο διάσημη ως συγγραφέας. Η αυτοβιογραφία της «Becoming: Η δική μου ιστορία», που εκδόθηκε το 2018, πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 πρώτα σε πωλήσεις του amazon.com.

Γιατί φοβάται την κόρη του Sasha… και άλλα «μυστικά»

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στην εκπομπή του Jimmy Kimmel όπου μίλησε για το νέο του βιβλίο και όλες τις υπέροχες ιστορίες που αποκαλύπτονται μέσα σε αυτό.

Ερωτηθείς για την οικογένειά του, παραδέχθηκε πως απολαμβάνουν να τον πειράζουν. «Γενικά είμαι εκείνος που προκαλώ τις πλάκες στο σπίτι», εξήγησε, λέγοντας πως συνήθως είναι η Μισέλ και η Σάσα ενάντια στη Μαλία και τον Μπαράκ. Επίσης παραδέχθηκε πως φοβάται την κόρη του Σάσα. «Η Σάσα είναι μια μίνι Μισέλ και φοβάμαι τη Μισέλ», προσθέτοντας πως η Σάσα και η Μισέλ «έχουν το ίδιο ύφος και τον ίδιο χαρακτήρα».

Η συνέντευξη δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς να συζητηθούν οι προεδρικές εκλογές και το γεγονός πως «κάποιος», όπως ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κρύβεται στο Λευκό Οίκο αφού έχει τελειώσει η θητεία του. «Πάντα μπορούμε να στείλουμε βατραχανθρώπους να τον βγάλουν έξω», αστειεύτηκε ο Ομπάμα.

Ομπάμα VS Μπους και Κλίντον

Η αυτοβιογραφία «Σημεία Απόφασης» του Τζορτζ Γουόκερ Μπους πούλησε 775.000 αντίτυπα κατά την πρώτη εβδομάδα, ενώ το «Η ζωή μου», του Μπιλ Κλίντον, 1 εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε οκτώ ημέρες. Συνολικά, οι πωλήσεις των αυτοβιογραφιών των συγκεκριμένων δύο πρώην προέδρων έφτασαν περίπου τα 3,5 έως 4 εκατομμύρια αντίτυπα, έναν αριθμό που η «Γη της Επαγγελίας» εύκολα θα ξεπεράσει.

Δείτε τον Μπιλ Κλίντον να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του, το 2015

Ωστόσο κανένα μη λογοτεχνικό βιβλίο δεν φαίνεται να μπορεί να αγγίξει τις πωλήσεις του «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που το 2007 πούλησε 8 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε 24 ώρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις