Διάγγελμα προς τον αλβανικό λαό θα κάνει ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στις διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του 25χρονου Klodian Rasha από πυρά αστυνομικού. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Έντι Ράμα στο μήνυμά του στο Twitter αναφέρθηκε στο περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το «τραγικό θάνατο από την αστυνομία».

«Απαιτούμε δικαιοσύνη»

«Έθαψα τον γιο μου. Εύχομαι αυτό που μας συνέβη να μην συμβεί σε κανέναν άλλον. Το κράτος πρέπει να κάνει το καθήκον του. Ως λαός απαιτούμε δικαιοσύνη. Επιδιώκουμε να βρούμε ελπίδα στο νόμο. Όπως και ο γιος μου έτσι είστε και όλοι εσείς. Όσοι είναι γονείς, γνωρίζουν καλύτερα τον πόνο μου» είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του 25χρονου.

Ο Qazim Rasha, πατέρας του Klodian που δέχτηκε δύο σφαίρες από αξιωματικό την Τρίτη (08/12) κατά τις ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη γειτονιά του, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δεν υπηρετεί κανέναν πολιτικό, αλλά την οικογένειά του.

“Όλοι έχουμε μία οικογένεια και είμαι υποχρεωμένος να το πω αυτό, για χάρη του παιδιού μου που έθαψα σήμερα. Οι φταίχτες πρέπει να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει”, τόνισε ο πατέρας του Klodian Rasha σύμφωνα με το euronews.al.

Η κάμερα του αστυνομικού ήταν απενεργοποιημένη

Πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει ο αστυνομικός δολοφόνος προκαλούν οι τελευταίες πληροφορίες που θέλουν την ενσωματωμένη στη στολή του κάμερα να ήταν απενεργοποιημένη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περίπου 40 με 65 κάμερες αστυνομικών βρίσκονται εκτός λειτουργίας, καθώς, όπως ισχυρίζονται οι αρχές, δεν έχουν επισκευαστεί επειδή έχει λήξει η σύμβαση με την προμηθευτική εταιρεία. Οι συγκεκριμένες συσκευές πρωτοεντάχθηκαν στο σώμα με σκοπό την αποτροπή υποθέσεων διαφθοράς και χρήσης υπερβολικής βίας από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ένα κύμα οργής έχει ξεσπάσει στη γειτονική Αλβανία έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία του 25χρονου. Εκατοντάδες πολίτες αψηφώντας την απαγόρευση της κυβέρνησης για δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το κτήριο του υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα, με την κατάσταση να ξεφεύγει μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτήριο, ωστόσο απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Το πλήθος στη συνέχεια πετούσε πέτρες με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο κτήριο ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο. Μάλιστα πυρπόλησαν και το δέντρο έξω από την πρωθυπουργική κατοικία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις